Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Skiathos stad

Skiathos stad - Eiland Skiathos

Skiathos stad vakantie. Skiathos stad, ook wel Chora genoemd, is de charmante hoofdstad van het eiland Skiathos. Het is een mooie, levendige stad die enorm populair is bij jong en oud. De stad is amfitheatrisch gebouwd op lage heuvels met uitzicht op de havens. Skiathos stad heeft twee havens, de toeristische haven, ook wel de oude haven genoemd, en de grote haven.

"Skiathos-stad is een levendige vakantiebestemming!"

De meest gezellige plek is de toeristische haven met zijn terrasjes. Vanaf hier vertrekken dagelijks excursie bootjes naar de rondom liggende eilanden, maar ook naar diverse stranden van Skiathos die met de auto niet bereikbaar zijn. De terrasjes voor deze haven zijn meestal druk bezet. Er zijn tavernes, visrestaurants, ouzeri’s en bars. Zowel overdag als 's avonds en ’s nachts is hier heel wat te doen.

Skiathos stad
Skiathos-stad

Skiathos-stad is het hart van het eiland en het centrum van het leven. De stad heeft zo'n 6.000 inwoners, maar dit aantal neemt aanzienlijk toe tijdens de zomermaanden, wanneer mensen die oorspronkelijk uit Skiathos komen, maar voor hun werk naar grotere steden zijn verhuisd, terugkeren voor de zomervakantie. De meerderheid van de bevolking bevindt zich in Skiathos-stad, aangezien de rest van het eiland nauwelijks bewoond is. De stad ligt in het zuidoostelijke deel van het eiland, in een beschutte, windstille baai.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Skiathos-stad door Duitse bommen verwoest, maar de bewoners hebben het stadje weer prachtig herbouwd. De oude haven is ondanks het toerisme nog steeds heel pittoresk en het is een aangename plek om te wandelen of om aan boord te gaan van de bootjes.

Skiathos-stad
Prachtig gelegen Skiathos-stad

Video over Skiathos stad

Vakantie in Skiathos stad

Een vakantie naar Skiathos stad kun je gemakkelijk boeken via verschillende touroperatos, zie hier een overzicht van vakanties naar Skiathos. Maar je kunt je vakantie ook bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Skiathos geweest en kennen het eiland en de leuke plekjes goed. We zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen.

Foto's Skiathos stad

Skiathos stad | Skiathos Sporaden Griekenland foto 27 - Foto van De Griekse Gids Panoramafoto Skiathos stad | Skiathos Sporaden Griekenland foto 12 - Foto van De Griekse Gids Skiathos stad | Skiathos Sporaden Griekenland foto 78 - Foto van De Griekse Gids Bourtzi Skiathos stad foto 2 - Foto van De Griekse Gids Skiathos stad | Skiathos Sporaden Griekenland foto 81 - Foto van De Griekse Gids Met de boot naar Skiathos stad foto 8 - Foto van De Griekse Gids Met de boot naar Skiathos stad foto 10 - Foto van De Griekse Gids Winkelstraat Papadiamantis in Skiathos stad foto 1 - Foto van De Griekse Gids Skiathos stad | Skiathos Sporaden Griekenland foto 70 - Foto van De Griekse Gids Panoramafoto Skiathos stad | Skiathos Sporaden Griekenland foto 7 - Foto van De Griekse Gids Boulevard oude haven Skiathos stad foto 2 - Foto van De Griekse Gids Skiathos stad | Skiathos Sporaden Griekenland foto 59 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Skiathos stad»

Informatie en leuke tips

De Papadiamantis straat is de populairste winkelstraat in Skiathos stad. Hier en aan de zijstraatjes hiervan, zijn de toeristenwinkeltjes en gyros- en souvlaki tentjes, pannenkoekenhuisjes, snackbars, kledingzaken en tassenwinkels, maar ook restaurants. In deze straat bevindt zich het huis van Papadiamantis, die een grote Griekse schrijver was. Dit huis doet nu dienst als museum.

Een wandeling naar het kerkje van Agios Nikolaos dat hoog boven de stad uitsteekt is meer dan de moeite waard. Via smalle steegjes en trapjes klim je naar boven, het uitzicht over de stad, de havens, het schiereilandje Bourtzi en de zee met de kleine eilandjes is adembenemend mooi. Op het schiereilandje bevinden zich de overblijfselen van het oude kasteel, gebouwd door de gebroeders Gizi tijdens de Venetiaanse periode.

Skiathos-stad
Skiathos-stad


Gemiddelde temperaturen Skiathos stad Skiathos

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Skiathos: Waar ligt Skiathos stad?

Waar ligt Skiathos
De kaart / landkaart van Skiathos stad© De Griekse Gids 2000-2021