Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Skiathos stad

Skiathos stad - Eiland Skiathos

Skiathos stad vakantie. Skiathos stad, ook wel Chora genoemd, is de hoofdstad van het eiland Skiathos. Het is een mooie, levendige stad die enorm populair is bij jong en oud. De stad is amfitheatrisch gebouwd op lage heuvels met uitzicht op de havens. Skiathos stad heeft twee havens, de toeristische haven, ook wel de oude haven genoemd, en de grote haven.

"Skiathos-stad is een levendige en gezellige vakantiebestemming!"

De meest gezellige plek is de toeristische haven met zijn terrasjes. Vanaf hier vertrekken dagelijks excursie bootjes naar de rondom liggende eilanden, maar ook naar diverse stranden van Skiathos die met de auto niet bereikbaar zijn. De terrasjes voor deze haven zijn meestal druk bezet. Er zijn tavernes, visrestaurants, ouzeri’s en bars. Zowel overdag als 's avonds en ’s nachts is hier heel wat te doen.

Skiathos-stad
Prachtig gelegen Skiathos stad

Video over Skiathos stad

Vakantie in Skiathos stad

Een vakantie naar Skiathos stad kun je gemakkelijk boeken via verschillende touroperatos, zie hier een overzicht van vakanties naar Skiathos. Maar je kunt je vakantie ook bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Skiathos geweest en kennen het eiland en de leuke plekjes goed. We zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen.

Foto's Skiathos stad

Skiathos stad | Skiathos Sporaden Griekenland foto 55 - Foto van De Griekse Gids De Griekse Gids in Skiathos stad foto 2 - Foto van De Griekse Gids Haven Skiathos stad foto 14 - Foto van De Griekse Gids Terrasjes Skiathos stad foto 2 - Foto van De Griekse Gids Kleurrijk Skiathos stad foto 2 - Foto van De Griekse Gids Agios Nikolaos-kerk in Skiathos stad foto 2 - Foto van De Griekse Gids Skiathos stad | Skiathos Sporaden Griekenland foto 54 - Foto van De Griekse Gids Skiathos stad | Skiathos Sporaden Griekenland foto 77 - Foto van De Griekse Gids Skiathos stad | Skiathos Sporaden Griekenland foto 20 - Foto van De Griekse Gids Skiathos stad | Skiathos Sporaden Griekenland foto 53 - Foto van De Griekse Gids Skiathos stad | Skiathos Sporaden Griekenland foto 64 - Foto van De Griekse Gids Met de boot naar Skiathos stad foto 9 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Skiathos stad»

Informatie en leuke tips

De Papadiamantis straat is de populairste winkelstraat in Skiathos stad. Hier en aan de zijstraatjes hiervan, zijn de toeristenwinkeltjes en gyros- en souvlaki tentjes, pannenkoekenhuisjes, snackbars, kledingzaken en tassenwinkels, maar ook restaurants. In deze straat bevindt zich het huis van Papadiamantis, die een grote Griekse schrijver was. Dit huis doet nu dienst als museum.

Een wandeling naar het kerkje van Agios Nikolaos dat hoog boven de stad uitsteekt is meer dan de moeite waard. Via smalle steegjes en trapjes klim je naar boven, het uitzicht over de stad, de havens, het schiereilandje Bourtzi en de zee met de kleine eilandjes is adembenemend mooi.

Skiathos-stad
Skiathos-stad

In Skiathos wonen ongeveer zesduizend vaste inwoners. In de zomer wordt het eiland overspoeld door toeristen. Naar schatting, komen er 's zomers 80.000 toeristen naar het eiland


Gemiddelde temperaturen Skiathos stad Skiathos

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Skiathos: Waar ligt Skiathos stad?

Waar ligt Skiathos
De kaart / landkaart van Skiathos stad© De Griekse Gids 2000-2021