Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Troulos

Troulos - Eiland Skiathos

Troulos. Troulos is een mooie badplaats aan de zuidkust van het eiland Skiathos. Het is niet echt een dorp, het is eerder een gehucht dat de naam van het strand draagt. Troulos betekent  letterlijk "koepel" en bij het strand staat de oude kerk van Agia Sofia die een koepel heeft. Door deze koepel heeft het strand uiteindelijk de naam Troulos gekregen.

Zoals de andere stranden van Zuid Skiathos heeft ook Troulos een zandstrand en is het omgeven door olijfbomen en hoge dennenbomen. Aan het strand zijn meerdere restaurants en beachbars. Diverse watersporten zijn mogelijk zoals kanoën en waterskiën. Het strand is zeer goed verzorgd en er zijn ligbedden en parasols te huur.

Precies tegenover het strand liggen de eilandjes Troulonissia. Je kan deze met een (gehuurde) boot bezoeken.

Troulos telt ongeveer 150 vaste inwoners en is gemakkelijk bereikbaar met de bus vanaf Skiathos stad. Ieder uur gaat er een bus, met die bus zijn meerdere stranden aan de zuidkust bereikbaar. Rond het hele gebied zijn vele hotels en appartementen in alle prijsklassen te vinden. Ook zijn er kamers en villa’s te huur.

Foto's Troulos

Troulos beach | Skiathos Sporaden Griekenland foto 11 - Foto van De Griekse Gids Troulos-strand Skiathos - Foto van De Griekse Gids Strand Troulos op Skiathos foto 7 - Foto van De Griekse Gids Troulos beach | Skiathos Sporaden Griekenland foto 10 - Foto van De Griekse Gids Troulos beach | Skiathos Sporaden Griekenland foto 3 - Foto van De Griekse Gids Troulos beach | Skiathos Sporaden Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Troulos beach | Skiathos Sporaden Griekenland foto 17 - Foto van De Griekse Gids Strand Troulos op Skiathos foto 6 - Foto van De Griekse Gids Troulos beach | Skiathos Sporaden Griekenland foto 14 - Foto van De Griekse Gids Troulos beach | Skiathos Sporaden Griekenland foto 8 - Foto van De Griekse Gids Troulos beach | Skiathos Sporaden Griekenland foto 6 - Foto van De Griekse Gids Strand Troulos op Skiathos foto 4 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Troulos»


Gemiddelde temperaturen Troulos Skiathos

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Skiathos: Waar ligt Troulos?

Waar ligt Skiathos
De kaart / landkaart van Troulos© De Griekse Gids 2000-2024