Koukounaries (Skiathos)

KOUKOUNARIES. Koukounaries is de populairste badplaats op het eiland Skiathos. Koukounaries ligt 13 kilometer ten westen van Skiathos-stad en is zowel met de bus als met de boot bereikbaar. Het goudgele zandstrand van Koukounaries is prachtig en het water is kristalhelder. Koukounaries is een beschermd gebied. Achter het zandstrand is een meertje met zoet water, waar allerlei vogels hun toevlucht zoeken. Het meertje heet Strofylia en staat via een kanaal in verbinding met de kleine jachthaven van Koukounaries. Hier bevindt zich ook het bos van Koukounaries, Koukounari betekent dennenappel en dat verklaart de naam; het bos bestaat uit dennenbomen. Rond het beschermde gebied zijn verschillende goede hotels. Aan het strand zijn allerlei watersporten mogelijk en op loopafstand bevindt zich het naaktstrand Banana. In de zomer is het in Koukounaries  erg druk, dan komen behalve de lokale toeristen, dagelijks ook toersitenbootjes vanaf het vasteland en van andere buur-eilanden.

Een erg leuk strand is Maratha dat een vijftigtal meter ten oosten van Koukounaries ligt. Het strand wordt door Hotel Skiathos Palace geëxploiteerd, maar is voor iedereen toegankelijk.  Via de hoofdweg is er een klein paadje dat je door groene dennenbossen naar beneden, naar het strand leidt. Het strand ligt idyllisch, als het ware in het bos. Aan het strand zijn ligstoelen en is er een leuke beachbar waar dranken en snacks verkocht worden. Een keer per uur gaat er een bus naar de Skiathos stad. Deze tocht duurt met de bus ongeveer vijfentwintig minuten.

Foto's Koukounaries - Koukounaries in beeld

Maratha beach bij Koukounaries | Skiathos Sporaden | De Griekse Gids foto 10 - Foto van De Griekse Gids De Griekse Gids in Koukounaries - Skiathos - Foto van De Griekse Gids Koukounaries | Skiathos Sporaden | De Griekse Gids foto 7 - Foto van De Griekse Gids Het zandstrand van Koukounaries - Skiathos - foto 6 - Foto van De Griekse Gids Het strand van Koukounaries - Skiathos foto 4 - Foto van De Griekse Gids Koukounaries | Skiathos Sporaden | De Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Gids Beschermd gebied Koukounaries - Skiathos - foto 6 - Foto van De Griekse Gids SkiathosBoswandelingBijKoukounaries - Foto van Doortje van Lieshout Koukounaries | Skiathos Sporaden | De Griekse Gids foto 13 - Foto van De Griekse Gids Het zandstrand van Koukounaries - Skiathos - foto 4 - Foto van De Griekse Gids Maratha beach bij Koukounaries | Skiathos Sporaden | De Griekse Gids foto 1 - Foto van De Griekse Gids Maratha beach bij Koukounaries | Skiathos Sporaden | De Griekse Gids foto 15 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Koukounaries»Gemiddelde temperaturen Skiathos

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Skiathos: Waar ligt Koukounaries?

Waar ligt Skiathos
De kaart / landkaart van Koukounaries


Skiathos vakanties

Irida Aegean View

Bekijken

Irida Aegean View
Skiathos
Megali Ammos
Skiathos Holidays

Bekijken

Skiathos Holidays
Skiathos
Vromolimnos
Tomato Beach Hotel

Bekijken

Tomato Beach Hotel
Skiathos
Skiathos stad
Kivo Art & Gourmet Hotels

Bekijken

Kivo Art & Gourmet Hotels
Skiathos
Vassilias
© De Griekse Gids 2000-2020