Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Koukounaries

Koukounaries - Eiland Skiathos

Koukounaries. Koukounaries is de populairste badplaats op het eiland Skiathos. Koukounaries ligt 13 kilometer ten westen van Skiathos-stad en is zowel met de bus als met de boot bereikbaar. Het goudgele zandstrand van Koukounaries is prachtig en het water is kristalhelder. Koukounaries is een beschermd gebied. Achter het zandstrand is een meertje met zoet water, waar allerlei vogels hun toevlucht zoeken. Het meertje heet Strofylia en staat via een kanaal in verbinding met de kleine jachthaven van Koukounaries. Hier bevindt zich ook het bos van Koukounaries, Koukounari betekent dennenappel en dat verklaart de naam: het bos bestaat uit dennenbomen.

“Koukounaries, mooi natuurgebied met strand en meer op Skiathos„

Rond het beschermde gebied zijn verschillende goede hotels. Aan het strand zijn allerlei watersporten mogelijk en op loopafstand bevindt zich het naaktstrand Banana. In de zomer is het in Koukounaries erg druk, dan komen behalve de lokale toeristen dagelijks ook toeristenbootjes van het vasteland en buur-eilanden.

Koukounaries beach Skiathos
Koukounaries beach Skiathos

Een erg leuk strand is Maratha dat een vijftigtal meter ten oosten van Koukounaries ligt. Het strand wordt door Hotel Skiathos Palace geëxploiteerd, maar is voor iedereen toegankelijk.  Via de hoofdweg is er een klein pad dat je door groene dennenbossen naar beneden, naar het strand leidt. Het strand ligt idyllisch, als het ware in het bos. Aan het strand zijn ligstoelen en is er een leuke beachbar waar dranken en snacks verkocht worden. Een keer per uur gaat er een bus naar Skiathos stad. Deze tocht met de bus duurt ongeveer vijfentwintig minuten.

Foto's Koukounaries

Koukounaries | Skiathos Sporaden Griekenland foto 6 - Foto van De Griekse Gids Maratha beach bij Koukounaries | Skiathos Sporaden Griekenland foto 7 - Foto van De Griekse Gids Koukounaries | Skiathos Sporaden Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids Het mooie strand van Koukounaries - Skiathos - foto 6 - Foto van De Griekse Gids Bootjes haventje Koukounaries - Skiathos - Foto van De Griekse Gids Het strand van Koukounaries - Skiathos - Foto van De Griekse Gids Maratha beach bij Koukounaries | Skiathos Sporaden Griekenland foto 4 - Foto van De Griekse Gids Baywatch Koukounaries - Skiathos - Foto van De Griekse Gids Aan het strand van Koukounaries - Skiathos - Foto van De Griekse Gids Blue flag beach Koukounaries - Skiathos - Foto van De Griekse Gids Maratha beach bij Koukounaries | Skiathos Sporaden Griekenland foto 13 - Foto van De Griekse Gids Maratha beach bij Koukounaries | Skiathos Sporaden Griekenland foto 8 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Koukounaries»


Gemiddelde temperaturen Koukounaries Skiathos

Januari
12.1°C
Februari
12.4°C
Maart
13.4°C
April
16.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.0°C
Oktober
19.7°C
November
16.4°C
December
13.6°C


Skiathos: Waar ligt Koukounaries?

Waar ligt Skiathos
De kaart / landkaart van Koukounaries© De Griekse Gids 2000-2024