Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Agapi

Agapi - Eiland Tinos

Agapi Tinos. Agapi is een traditioneel bergdorp met witte huisjes op het eiland Tinos. Het ligt in een groene natuur, veertien kilometer ten noorden van Tinos stad (Chora). In Agapi wonen ongeveer 200 inwoners die vooral Katholiek zijn. Het dorp heeft de naam te danken aan de heilige Agapitos (betekent geliefde) die de beschermheilige van Agapi is. Elk jaar wordt op 18 augustus de feestdag van de heilige Agapitos gevierd bij de mooie witte kerk van deze heilige.

De pittoreske huisjes in het dorp zijn mooi verzorgd, zo ook de smalle steegjes waar hier en daar booggewelven te zien zijn. Onder het dorp loopt als het ware een steegje dat eerder op een tunnel lijkt. Hier bevindt zich een kafeneion dat alleen via deze tunnel bereikbaar is, vanaf het balkon heb je een fantastisch uitzicht.

Agapi Tinos
Agapi Tinos

Door het dorp stroomt een riviertje, vandaar de opvallende groene vegetatie rond en in het dorp. In Agapi zijn enkele traditionele cafés en een restaurant, buiten het dorp is de oude watermolen en er zijn vele duiventillen te zien. De voormalige basisschool in het dorp, is veranderd in een expositie centrum waar fotografie tentoonstellingen gehouden worden.

Naast de kerk is een tentoonstelling waar lokale folkloristische voorwerpen te zien zijn. De inwoners van het dorp zijn vooral landbouwers en veehouders. Om het dorp goed te verkennen kun je de auto aan de rand van het dorp parkeren en dan er doorheen wandelen, je zult hier geen spijt van krijgen. Een paar honderd meter van Agapi ligt het dorp Sklavochori waar je naartoe kunt wandelen. In Sklavochori (dit betekent slavendorp) is in 1842 de bekende Griekse schilder Nikolaos Gizis geboren.

Foto's Agapi

Agapi Tinos | Griekenland 22 - Foto van De Griekse Gids Agapi Tinos | Griekenland 5 - Foto van De Griekse Gids De Sacre-CÅ“ur (Heilig Hart - Iera Kardia) bij Exomvourgo Tinos | Griekenland 43 - Foto van De Griekse Gids Agapi Tinos | Griekenland 20 - Foto van De Griekse Gids Agapi Tinos | Griekenland 17 - Foto van De Griekse Gids Agapi Tinos | Griekenland 27 - Foto van De Griekse Gids De Sacre-CÅ“ur kerk (Heilig Hart - Iera Kardia) bij Exomvourgo Tinos | Griekenland 46 - Foto van De Griekse Gids Agapi Tinos | Griekenland 12 - Foto van De Griekse Gids Agapi Tinos | Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids Agapi Tinos | Griekenland 4 - Foto van De Griekse Gids De Sacre-CÅ“ur klooster (Heilig Hart - Iera Kardia) bij Exomvourgo Tinos | Griekenland 44 - Foto van De Griekse Gids Agapi Tinos | Griekenland 21 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Agapi»

Links


Gemiddelde temperaturen Agapi Tinos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Tinos: Waar ligt Agapi?

Waar ligt Tinos
De kaart / landkaart van Agapi© De Griekse Gids 2000-2024