Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Amfissa - Regio Fokida

Amfissa. Amfissa is de hoofdstad van het departement Fokida in Centraal Griekenland. In Amfissa, dat ongeveer 200 kilometer ten westen van Athene ligt, wonen ongeveer zeven duizend inwoners. De meeste inwoners zijn hier landbouwers en houden zich vooral bezig met de uitgestrekte velden die vol met olijvengaarden zijn. Vroeger waren hier veel leerlooies en de hele streek was bekend om de leerbewerking.

Amfissa ligt in een vlakte vol met olijfbomen en is omgeven door de bergen Gkiona en Parnassos. In het stadje zijn enkele interessante musea zoals o.a. het volkenkundig museum, het archeologisch museum, de Gemeentelijke en de kinderbibliotheek.

De stad was in de oudheid bekend als Sálona. Volgens Pafsanias woonden hier in de oudheid 70.000 mensen. Op een rots aan de stad bevinden zich de ruïnes het kasteel van Salona dat omgeven is door een muur met grote stenen uit de Myceense periode. Hier bovenop hebben later Grieken, Byzantijnen, Franken en andere volkeren forten gebouwd om zich te beschermen.

Wat betreft tradities en gewoontes wordt in Amfissa ieder jaar carnaval en Pasen uitbundig gevierd. Amfissa is een levendige stad met veel winkeltjes, restaurants en cafés.

 

Foto's Fokida - Fokida in beeld

Galaxidi Fokida - Centraal Griekenland foto 24 - Foto van De Griekse Gids Delphi (Delfi) | Griekenland 95 - Foto van De Griekse Gids Galaxidi Fokida - Centraal Griekenland foto 16 - Foto van De Griekse Gids Delphi (Delfi) | Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids Delphi (Delfi) | Griekenland 72 - Foto van De Griekse Gids Delphi (Delfi) | Griekenland 14 - Foto van De Griekse Gids Delphi (Delfi) | Griekenland 102 - Foto van De Griekse Gids Delphi (Delfi) | Griekenland 79 - Foto van De Griekse Gids Delphi (Delfi) | Griekenland 99 - Foto van De Griekse Gids Delphi Fokida - Centraal Griekenland foto 3 - Foto van De Griekse Gids Galaxidi Fokida - Centraal Griekenland foto 13 - Foto van De Griekse Gids Delphi (Delfi) | Griekenland 62 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Fokida»


Gemiddelde temperaturen Amfissa Fokida

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Fokida: Waar ligt Amfissa?

Waar ligt Fokida
De kaart / landkaart van Amfissa© De Griekse Gids 2000-2021