Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Chora

Chora - Eiland Astypalaia

Chora (Astypalaia of Astypaliá).De eilandbewoners van Astypalaia noemen hun hoofdstad behalve 'Chora' ook 'Astypaliá'. Astypaliá is een klein stadje. Het ligt in een baaitje met een vissershaven en wordt omgeven door heuvels. Chora is een pittoresk stadje dat op de hellingen van heuvels is gebouwd. Op de top van een heuvel ligt het Venetiaanse kasteel van de Guerini dynastie. Binnen de muren van de vesting staan twee kerken, die van Evangelistria en die van Agios Georgios.

Voor de haven bevindt zich het strand Pera Gialos. Hier achter bevindt zich een kleine boulevard en er zijn allerlei restaurants, taverna's, cafeetjes, terrasjes en goede visrestaurants. Op het strand bevindt zich een taverna en een leuke ouzeri die gerund wordt door Anastasia en Kostas. Vanaf hier kun je een mooie wandeling maken naar boven, naar de windmolens en vanaf daar naar de top bij het kasteel. Bij de windmolens zijn leuke winkeltjes, cafés en taverna's.

Vanaf de plek waar de molens staan, lopen diverse steegjes tot boven op de top van de heuvel. Met de scooter kun je zelfs tot dicht bij het kasteel komen. Het uitzicht vanaf hierboven is erg mooi. Onder het kasteel bevindt zich de kerk van Panagia Portaitissa die in 1762 is gebouwd.

Wat is er nog meer te zien en te doen in Chora op Astypalaia:

 • Wie van het nachtleven houdt zal het hier naar zijn zin hebben, want er zijn veel bars en cafeetjes die tot laat open blijven.
 • Het archeologisch museum
 • Het kerkelijk museum
 • De gemeentelijke bibliotheek (Narkissios)

Foto's Chora

Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 46 - Foto van De Griekse Gids Pera Gialos - Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 44 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 41 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 97 - Foto van De Griekse Gids Pera Gialos - Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 103 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 80 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Pera Gialos - Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 34 - Foto van De Griekse Gids Pera Gialos - Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 94 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Chora»

Video Chora Astypalaia

©Video Chora Astypalaia (Astypalia) - © De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Chora Astypalaia

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Astypalaia: Waar ligt Chora?

Waar ligt Astypalaia
De kaart / landkaart van Chora© De Griekse Gids 2000-2021