Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Chora Astypalaia

Chora Astypalaia - Eiland Astypalaia

Chora (Astypalaia of Astypaliá). De eilandbewoners van Astypalaia noemen hun hoofdstad behalve 'Chora' ook 'Astypaliá'. Astypaliá is een klein stadje. Het ligt in een baaitje met een vissershaven en wordt omgeven door heuvels. Chora is een pittoresk stadje dat op de hellingen van heuvels is gebouwd. Op de top van een heuvel ligt het Venetiaanse kasteel van de Guerini dynastie. Binnen de muren van de vesting staan twee kerken, die van Evangelistria en die van Agios Georgios.

Voor de haven bevindt zich het strand Pera Gialos. Hier achter bevindt zich een kleine boulevard en er zijn allerlei restaurants, taverna's, cafeetjes, terrasjes en goede visrestaurants. Op het strand bevindt zich een taverna en een leuke ouzeri die gerund wordt door Anastasia en Kostas. Vanaf hier kun je een mooie wandeling maken naar boven, naar de windmolens en vanaf daar naar de top bij het kasteel. Bij de windmolens zijn leuke winkeltjes, cafés en taverna's.

Vanaf de plek waar de molens staan, lopen diverse steegjes tot boven op de top van de heuvel. Met de scooter kun je zelfs tot dicht bij het kasteel komen. Het uitzicht vanaf hierboven is erg mooi. Onder het kasteel bevindt zich de kerk van Panagia Portaitissa die in 1762 is gebouwd.

Wat is er nog meer te zien en te doen in Chora op Astypalaia:

 • Wie van het nachtleven houdt zal het hier naar zijn zin hebben, want er zijn veel bars en cafés die tot laat open blijven.
 • Het archeologisch museum
 • Het kerkelijk museum
 • De gemeentelijke bibliotheek (Narkissios)

Foto's Chora Astypalaia

Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 48 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 37 - Foto van De Griekse Gids Pera Gialos - Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 87 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 47 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 55 - Foto van De Griekse Gids Pera Gialos - Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 40 - Foto van De Griekse Gids Chora Astypalaia (Astypalea) - Dodecanese - Foto 107 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Chora Astypalaia»

Video Chora Astypalaia

Video Chora Astypalaia (Astypalia) - © De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Chora Astypalaia Astypalaia

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Astypalaia: Waar ligt Chora Astypalaia?

Waar ligt Astypalaia
De kaart / landkaart van Chora Astypalaia© De Griekse Gids 2000-2024