Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Ano Pedina

Ano Pedina - Regio Ioannina

Ano Pedina. Ano Pedina is een bergdorp in het departement Ioannina in Epirus. Het ligt 135 kilometer van Parga en 36 kilometer van Ioannina stad. Het schilderachtige Ano Pedina is een van de oudste dorpen van Zagoria. Het ligt op ongeveer 1000 meter hoogte op de westelijke hellingen van de berg Tymfi. Het dorp wordt gekenmerkt door mooie gebouwen, pleinen met platanen, historische kerken en het klooster van Evangelistria dat aan de ingang van het dorp ligt. In het centrum van het dorp bevindt zich de kerk van Agios Dimitrios, gebouwd in 1793, met een uit hout gesneden iconostase.

"Ano Pedina ligt in een prachtige streek vlakbij de Vikos kloof."

Vanaf in Ano Pedina kun je de Zagori streek gaan ontdekken, met de adembenemende bergen en dalen, de indrukwekkende natuur met als hoogtepunt de Vikos kloof. Dit is de diepste kloof ter wereld.

Ano Pedina Zagoria
Ano Pedina

Het dorp staat ook bekend om de historische kerken, haar imposante klooster en de mooie pleinen. Het klooster van Evangelistria is gerestaureerd in 1786,  het heeft grote muurschilderingen en waardevolle erfstukken, zoals heilige boeken en iconen. Het klooster viert op 25 maart feest en een groot festival vindt dan plaats op het plein van Ano Pedina. Het Agia Paraskevi klooster werd gesticht in 1750 en hier bevinden zich mooie muurschilderingen. In Ano Pedina is ook een oude stenen school met de bibliotheek van Neofytos Doukas, met zeldzame manuscripten.

Vikos kloof
Vikos kloof

Een andere interessante plaats om te bezoeken is Kaliotripa, een bodemloze put, aan de zuidoostelijke rand van het dorp. Gooi een steen in deze rand en je zult zien (of horen) dat hij geen bodem bereikt. Kaliotripa is gebouwd door de erosie van de berg uit water. 

Foto's Ano Pedina

Het mooie traditionele dorp Ano Pedina foto4 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Orestis House Ano Pedina foto 6 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Het mooie traditionele dorp Ano Pedina foto8 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Orestis House Ano Pedina foto 1 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Plein in Ano Pedina foto 1 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Kamer Hotel Porfyron in Ano Pedina foto 2 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Hotel Porfyron in het dorpje Ano Pedina foto9 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Het mooie traditionele dorp Ano Pedina foto18 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Orestis House Ano Pedina foto 5 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Hotel Porfyron in het dorpje Ano Pedina foto3 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Hotel Porfyron in het dorpje Ano Pedina foto4 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Hal hotel Porfyron in Ano Pedina - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Ano Pedina»


Gemiddelde temperaturen Ano Pedina Ioannina

Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C


Ioannina: Waar ligt Ano Pedina?

Waar ligt Ioannina
De kaart / landkaart van Ano Pedina© De Griekse Gids 2000-2022