Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Kalarrites - Regio Ioannina

Kalarrites (Kalarrytes). Kalarrytes is een bergdorp op de westelijke hellingen van het Pindos-gebergte in het departement Ioannina in Epirus. Het is een van de dorpen van Tzoumerka. Het ligt 71 kilometer van Ioannina, 156 kilometer vanaf de luchthaven van Preveza. Kalarrites was in de 18e eeuw economisch enorm welvarend, dat kwam door de handel van o.a. geweven en zijde en door de ontwikkeling van ambachten met goud en zilver. Het is geen geheim dat het wereldberoemde merk Bvlgari zijn succes te danken heeft aan de oprichter van het bedrijf, Voulgaris, die uit Kalarrites afkomstig was.

Kalarrites ligt aan de rand van het steile ravijn naast de rivier Kalarrytiko, op een hoogte van 1200 meter. Ten noordwesten van Kalarrites ligt het dorp Syrrako, en ten zuiden het dorp Pramanta. In het dorp kunnen geen auto's rijden, je moet je auto aan de rand van het dorp op de parkeerplaats achterlaten en te voet het dorp inlopen. Men beweert dat Kalarrites een van de mooiste dorpen van Epirus is. Het is een traditioneel dorp, met prachtige stenen herenhuizen, stenen waterbronnen (fonteinen), geplaveide straten en veel stromend water. De traditionele huizen zijn gebouwd met de karakteristieke grijze steen. Het pittoreske plein lijkt op een theater, hier bevindt zich ook het borstbeeld van Spyridon Lambros die afkomstig is uit Kalarrites en in het begin van de 20e eeuw voor een korte periode premier van Griekenland is geweest.

Plein in Kalarrites
Plein in Kalarrites, lijkt op een theater - Foto Anavasi Resort

De belangrijkste en grootste kerk in het dorp is de kerk van Agios Nikolaos met zijn karakteristieke klokkentoren. In het dorp zijn enkele winkeltjes, cafés en tavernes. Zeer bekend is kafeneion 'Akanthos'. 500 meter van het dorp, bevindt zich het hangende klooster van Kipina dat in 1212 is gesticht. In het klooster bevindt zich een meer dan 200 meter lange grot.

Foto's Ioannina - Ioannina in beeld

Waar liggen de zagorochoria? - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Wandelpad Dilofo - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Old men - Foto van Cynthia Kerk in Vikos foto 2 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Imposante rotsen Vikos kloof - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Tuin hotel Porfyron in Ano Pedina foto 1 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Ioannina stad - Epirus - Travelioannina.com 2 - Foto van Travelioannina.com Dina van Orestis House met Wendy en Jorgos van de Griekse Gids - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Metsovo Epirus Ioannina- De Griekse Gids - Foto van Rob van Deventer Hotel Porfyron in het dorpje Ano Pedina foto3 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Uitzicht vanaf Koukouli foto 1 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Kapesovo foto 2 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Ioannina»


Gemiddelde temperaturen Kalarrites Ioannina

Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C


Ioannina: Waar ligt Kalarrites?

Waar ligt Ioannina
De kaart / landkaart van Kalarrites© De Griekse Gids 2000-2023