Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Syrrako - Regio Ioannina

Syrrako Epirus. Syrrako is een bergdorp van het departement Ioannina in Epirus. Het is een dorp dat tot de gemeente Noord-Tzoumerka hoort. Het is gebouwd op een helling van de berg Lakmos, op een hoogte van 1150 meter. Syrrako ligt boven op de ravijn van de rivier Chrousia, een zijrivier van de Kalarrytiko en tegenover het Tzoumerka gebergte. De steden die het dichtst bij Syrrako liggen, zijn Ioannina (52 km - anderhalf uur met de auto) en Arta (90 km - 2 uur met de auto).

Syrrako is een traditioneel dorp met stenen huizen en leien daken. Samen met de naburige Kalarrites, is Syrrako  het enige dorp die de lokale architectuur in het zuiden van de departement van Ioannina voor 100% heeft behouden. Syrrrako wordt sinds de 15e eeuw bewoond en heeft in het verleden welvaart gekend door handel in wol, weven, leer maar ook boter en kaas.

Het dorp is autovrij, parkeren moet je buiten het dorp, via een mooi stenen wandelpad en bruggetjes kun je daarna naar het dorp lopen waar je meteen water hoort stromen via de stenen fonteintjes. Op het centrale plein staan grote platanen en daarnaast een prachtige kerk. In het dorp zijn winkeltjes, cafés en winkeltjes.

Syrrako Epirus
Traditionele dansen in Syrrako - Foto Anavasi Resort

 

Foto's Ioannina - Ioannina in beeld

Nikos en Julia restaurant in Papingo foto 2 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Haarspeldbochten tussen Aristi en Papingo - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Agia Paraskevi klooster Vikos kloof - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids ioannina Epirus foto 4524 - Foto van e.rodenboog Kar - Metsovo Ioannina Epirus - Foto van meltemi Agios Dimitrios kerk Ano Pedina foto 2 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Vanaf Kipi naar Tselepovo foto 1 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Schattige WC Monodendri - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Mooie stenen huis in Dilofo - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids De natuur van Zagoria - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Vikos kloof vanuit Vikos foto 3 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Traditioneel dorp Monodendri - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Ioannina»


Gemiddelde temperaturen Syrrako Ioannina

Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C


Ioannina: Waar ligt Syrrako?

Waar ligt Ioannina
De kaart / landkaart van Syrrako© De Griekse Gids 2000-2021