Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Vikos

Vikos - Regio Ioannina

Vikos. Vikos is een traditioneel dorpje van Zagoria dat als het ware op de kliffen van een hoge berg hangt, boven een diepe kloof. Het ligt in het nationale park Vikos-Aoos, ten westen van de berg Smolikas (zie kaart hieronder). Het dorpje bestaat uit karakteristieke stenen huisjes is en is alleen via het dorpje Aristi bereikbaar. In het centrum van Vikos bij het dorpsplein bevindt zich de kerk van Agios Triffonas. 

"De prachtige Vikos kloof is is uitgeslepen door de Voidomatis rivier."

Dagelijks komen hier toeristen naartoe om de prachtige Vikos kloof te bewonderen. De zesentwintig kilometer lange Vikos kloof is is uitgeslepen door een rivier die in de zomertijd bijna is uitgedroogd.

Vikos kloof Zagoria
Vikos kloof Zagoria

De kloof begint tussen de dorpen Monodendri en Koukouli en eindigt vlak bij het dorp Vikos. In de kloof ontstaat uit enkele kleine riviertjes de rivier Voidomatis. De kloof is gedurende miljoenen jaren uitgesleten door de Voidomatis, dit is een zijrivier van de rivier Aoös.

Vikoskloof
Vikos kloof

Vakantie Vikos

Wil je het prachtige gebied bij de Vikoskloof bezoeken en zoek je een goed hotel of leuk appartement, bekijk dan hier het vakantieoverzicht. Je kunt bijvoorbeeld verblijven in Ioannina-stad of in Metsovo, maar ook in een van de authentieke dorpen, zoals Ano Pedina, Kipi, Vitsa, Aristi of Tsopela.

Foto's Vikos

Monument onderweg naar Vikos - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Vikos kloof vanuit Vikos foto 2 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Stenen huisje in Vikos dorp - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Agia Paraskevi klooster Vikos kloof foto 6 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Terras in Vikos dorp - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Vlinder op bloem Vikos kloof foto 3 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Vikos kloof bij Monodendri foto 4 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Vlinder op bloem Vikos kloof foto 1 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Agia Paraskevi klooster Vikos kloof foto 4 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Vikos kloof vanuit Vikos foto 3 - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids In het dorp Vikos - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids Plein in Vikos - Zagori Epirus - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Vikos»

Wandelen

De Vikos kloof ligt in het Pindos gebergte en is maar liefst 900 meter diep. Het is een geweldig wandelgebied. Je kunt hier wandelen in de prachtige natuur, met of zonder gids. De wandelpaden lopen door prachtige landschappen met talloze bronnen en geweldige uitzichten. Er zijn zelfs mogelijkheden om te overnachten in een van de berghutten.

Vikos wandelen
Wandelen in de Vikos kloof

De wandelroutes in dit gebied variëren van een paar kilometer tot wandelroutes van wel zes tot acht uur.  Tip: je kunt bijvoorbeeld bij het dorp Monodendri afdalen om een wandeling te maken en dan bij het dorp Vikos weer omhoog. De weg terug omhoog is dan minder steil. Vanuit Vikos kun je dan weer een taxi terug nemen naar Monodendri.

Het dorp Vikos
Het dorp Vikos


Gemiddelde temperaturen Vikos Ioannina

Januari
8.7°C
Februari
9.4°C
Maart
11.9°C
April
15.2°C
Mei
19.9°C
Juni
24.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.5°C
September
23.1°C
Oktober
18.3°C
November
13.5°C
December
9.9°C


Ioannina: Waar ligt Vikos?

Waar ligt Ioannina
De kaart / landkaart van Vikos© De Griekse Gids 2000-2023