Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kymi

Kymi - Regio Evia

Kymi. Kymi is een van de populairste steden op Evia. Deze stad bestaat uit twee delen. Een deel is ligt op een heuvel, op 250 meter hoogte. Daarom noemt men het ook het balkon van de Egeïsche Zee. Het andere deel ligt vier kilometer verder aan zee, hier is ook de haven van Kymi. Bij de haven zijn vele restaurants en cafés. Vanaf Kymi vertrekt o.a. de boot naar het eiland Skyros.

Vanaf het stadje op de berg is er een fantastisch uitzicht naar de zee en de haven van Kymi. Het centrum van de stad is erg druk, rondom de grote kerk zijn allerlei winkels en terrassen. Naast de kerk staat een borstbeeld van de beroemde arts Georgios Papanikolaou, beter bekend van de PAP-test, die hier is uitgevonden. Kymi is een historische stad. De inwoners uit Kymi hoorden bij de eerste Grieken die kolonies buiten Griekenland stichtten. Zo werd een stad Kymi in de regio Campania in Italië gesticht, beter bekend als Cuma Campania, die zeer welvarend was. Later, toen deze stad na een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius vernietigd werd, stichtten de inwoners van Kymi het bekende Napoli (nea poli = nieuwe stad).

In de 19e en de 20e eeuw werd Kymi een zeer belangrijke handelsstad. Vanaf de haven van Kymi werden goederen over het Middellandse Zee gebied vervoerd, maar ook naar de Zwarte Zee. Deze welvaart heeft bijgedragen tot de Europese oriëntatie van de bevolking, iets wat terug is te zien aan de gebouwen en aan de kleding die de bevolking destijds droeg. Het is erg interessant om het Volkenkundig Museum van Kymi te bezoeken. Het een en ander wordt hier op een mooie manier tentoongesteld.

Stranden bij Kymi zijn Platana en Soutsini. Kymi ligt 90 kilometer ten oosten van Chalkis en telt ongeveer 4000 inwoners.

Foto's Kymi

Kymi | Evia Griekenland - foto 005 - Foto van De Griekse Gids Kymi | Evia Griekenland - foto 001 - Foto van De Griekse Gids Kymi | Evia Griekenland - foto 010 - Foto van De Griekse Gids Kymi | Evia Griekenland - foto 006 - Foto van De Griekse Gids Kymi | Evia Griekenland - foto 008 - Foto van De Griekse Gids Evia - Kimi - haven - Foto van Rob Hakemulder Kymi | Evia Griekenland - foto 003 - Foto van De Griekse Gids Kymi | Evia Griekenland - foto 007 - Foto van De Griekse Gids Kymi | Evia Griekenland - foto 012 - Foto van De Griekse Gids Kymi | Evia Griekenland - foto 009 - Foto van De Griekse Gids Kymi | Evia Griekenland - foto 004 - Foto van De Griekse Gids Kymi | Evia Griekenland - foto 013 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kymi»


Gemiddelde temperaturen Kymi Evia

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Evia: Waar ligt Kymi?

Waar ligt Evia
De kaart / landkaart van Kymi© De Griekse Gids 2000-2022