Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Amarynthos

Amarynthos - Eiland Evia

AMARYNTHOS. Amarynthos is een klein stadje op het (schier)eiland Evia, dat op de route Chalkis - Eretria - Kymi ligt. Het telt ongeveer 4500 inwoners. Amarynthos is een vissersstadje dat zich de afgelopen decennia toeristisch heeft ontwikkeld. In het stadje en in de omgeving zijn meerdere mooie stranden te vinden. Alle toeristische voorzieningen zijn hier voorhanden, zo zijn er veel hotels en zijn er kamers te huur. Ook zijn er veel winkels, restaurants, tavernes en cafés. Omdat Amarynthos een vissersstadje is, zie je er veel visrestaurants waar verse vis geserveerd wordt. Veel inwoners werken in de visserij, dat verklaart de aanwezigheid van deze visrestaurants.

Amarynthos is erg populair, omdat er veel in de omgeving te doen is, daarom is het een ideale plaats om vanaf hier de regio te verkennen. In het voor- en najaar is dit gebied leuk om te wandelen. In de zomermaanden juli en augustus wordt het druk, dan komen de Griekse toeristen, dat zijn vooral Grieken die uit Amarynthos afkomstig zijn, maar in Athene wonen.

Ieder jaar zijn er, zoals ook in andere Griekse dorpen, volksfeesten. De grootste feesten zijn die van carnaval, dat hier uitbundig wordt gevierd en in de zomer is er van 27 tot 29 augustus het driedaagse volksfeest van Agios Ioannis.

Foto's Amarynthos

Mooie omgeving van Seta | Evia Griekenland - Foto van De Griekse Gids Meubelzaak of museum? - Foto van De Griekse Gids Amarynthos Centraal Evia - Foto van De Griekse Gids Viswinkel in Amarynthos - Foto van De Griekse Gids Taverna in Seta | Evia Griekenland - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Amarynthos»

Bezienswaardigehden in de regio:
- De Byzantijnse kerk Panagia Portaitissa uit de 11e eeuw op de top van een heuvel ten noorden van de stad.
- Op de heuvel Palaiochora zijn meerdere historische Byzantijnse kerken.
- Het Venetiaanse kasteel bij het dorpje Gymno.
- Het bergdorpje Seta ten noorden van de stad.


Gemiddelde temperaturen Amarynthos Evia

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Evia: Waar ligt Amarynthos?

Waar ligt Evia
De kaart / landkaart van Amarynthos© De Griekse Gids 2000-2024