Chocoladetaart uit Griekenland! Heerlijk. Dit kan gegeten worden als lekker gebakje tussendoor, maar ook als super toetje.
|
Ingrediënten: 300 gram meel (bloem) |
p>Recept voor Chocolatopita - Chocoladetaart (brownie) uit Griekenland
De "droge" ingrediënten in een kom doen, in de volgorde van opsomming: meel, baking powder, soda, cacao en suiker. De vloeibare ingrediënten op deze volgorde in een andere kom doen: olie, melk, yoghurt, gekookt water met nescafé. Doe de droge ingredienten bij de vloeibare ingredienten in de kom en roer het geheel door met een spatel. Een ovenschaal bekleden met bakpapier en hierin het chocolademengsel doen. In een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius ongeveer 40 minuten bakken. Serveren met slagroom, ijs en chocoladesaus. Dit kan gegeten worden als lekker gebakje tussendoor, maar ook als super toetje.
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Chocolatopita - Grieks chocolade gebak