Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


Loukoumades - Griekse oliebolletjes

Griekse, zoete oliebolletjes met honingsiroop

Loukoumades worden in Griekenland het hele jaar door gebakken. Loukoumades zijn kleine, hapklare zoete oliebolletjes die gefrituurd zijn tot ze goudbruin zijn. Griekse loukoumades worden traditioneel gedrenkt in hete honingsiroop geserveerd, bestrooid met kaneel en gegarneerd met gehakte walnootjes, kaneel en/of geroosterde sesamzaadjes. Gewoon onweerstaanbaar!

"Loukoumades-recept - Een traditionele Griekse zoete lekkernij."

Voor de chocoladeliefhebbers, je kunt de loukoumades ook besprenkelen met wat chocoladesaus! De perfecte traditionele loukoumades zijn knapperig en goudbruin aan de buitenkant en luchtig van binnen. Om de perfecte textuur voor je loukoumades te krijgen, moet je het deeg de tijd geven om te rijzen.
Bekijk hieronder het recept voor loukoumades met foto's.

WIl je super gemakkelijk loukoumades maken, dan kan dat met de mix voor Loukoumades van Giotis die je hier kunt bestellen>>,

Recept loukoumades

Hoe maak je Loukoumades? Recept voor Loukoumades met foto's

Het meel met het water, de lauwe melk, gist, suiker, zout en olijfolie in een kom mengen tot een niet te dun, zacht deeg. Nog even goed met de hand door elkaar mengen. Het deeg afdekken en op een warme plek zetten zodat het kan rijzen. Als het deeg gerezen is tot de dubbele hoeveelheid, dan is het klaar om te gaan bakken.

In een pannetje de zonnebloemolie verhitten. Als de olie heet is, zet je het vuur op een lage stand, zodat de loukoumades niet te snel bakken. Zet een glas water klaar om de lepel in te zetten. Met een hand wat deeg in de vuist nemen en knijpen zodat er een balletje boven de vuist ontstaat (zie foto) met de lepel het balletje eraf schuiven en in de olie laten zakken. Zachtjes bakken. Als de balletjes goudbruin zijn, dan zijn ze klaar. Met een schuimspaan de loukoumades uit de olie scheppen en eerst even op een keukenpapiertje leggen.

De siroop maken met 1 glas water, 2 koppen suiker en 1 eetlepel honing. Dit vijf minuten laten koken. Als de loukoumades klaar zijn, gieten we de siroop erover. De loukoumades zijn klaar! Je kunt er evt. nog wat kaneel en/of gemalen walnootjes er over strooien.

Bekijk hieronder het recept voor Loukoumades met stap- voor - stap foto's.

Wat heb ik nodig om Loukoumades te maken?

Nodig:
  650 gr meel
250 ml water
250 ml lauwe melk
2 zakjes gist
2 eetlepels suiker
1 theelepeltje zout
4 eetlepels extra vergine olijolie
500 ml zonnebloemolie om te bakken.

Voor de siroop:
2 koppen suiker
1 glas water
1 kop honing


Loukoumades stap voor stap maken? Het recept met foto's:

  1. Ingredienten voor Loukoumades - Dit is wat je nodig hebt om Loukoumades te bakken

    Recept loukoumades
     
  2. Meel met water, melk, gist, suiker, zout en olijfolie in een kom

    Recept loukoumades
     
  3. Mengen tot een niet te dun, zacht deeg.

    Recept loukoumades
     
  4. Nog even met de hand door elkaar mengen. Dan afdekken en laten rijzen.

    Recept loukoumades
     
  5. Als het deeg gerezen is tot de dubbele hoeveelheid, dan is het klaar.

    Recept loukoumades
     
  6. Met de lepel het balletje eraf schuiven ....

    Recept loukoumades
     
  7. ....en in de olie laten zakken

    Recept loukoumades
     
  8. Zachtjes bakken in de olie

    Recept loukoumades
     
  9. Als de balletjes goudbruin zijn, dan zijn ze klaar

    Recept loukoumades
     
  10. De siroop maken met 1 glas water, 2 koppen suiker...

    Recept loukoumades
     
  11. en 1 eetlepel honing en dan...

    Recept loukoumades
     
  12. ...vijf minuten laten koken.

    Recept loukoumades
     
  13. Als de loukoumades klaar zijn, gieten we de siroop erover.

    Recept loukoumades
     
  14. Heerlijk loukoumades, eet smakkelijk!

    Recept loukoumades
     
  15. Je kunt er evt. nog wat kaneel en/of gemalen walnootjes er over strooien.

Loukoumades
Loukoumades

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis




© De Griekse Gids 2000-2024