Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


Karidopita - walnotencake

Dit is het overheerlijke Griekse walnotentaartrecept van onze Yiayia op Kreta, met de aroma's van kaneel en gemalen kruidnagel. Het is het traditionele Griekse recept voor walnotencake met siroop. Karidopita is een heerlijk dessert of tussendoortje uit de Griekse zoete keuken, net zoals onze andere favorieten baklava, galaktoboureko, revani en Kataifi.

"Karidopita is een heerlijke Griekse walnotencake met siroop."

Als de cake gaar is, giet je de warme suikersiroop erover, zodat de cake vochtig wordt. Hoe langer je het in de siroop laat trekken, hoe zachter de karidopita wordt.

Karidopita
Karidopita, Griekse walnotencake

Karidopita recept

Benodigdheden:

  • 3 eieren
  • 280 gram suiker
  • 280 gram zonnebloemolie
  • 300 gram melk
  • 460 bloem
  • 20 gram backing powder
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 200 gram walnoten

Voor de siroop

  • 700 gram suiker
  • 700 gram water
  • 1 vanille
  • 1 theelepel citroensap

De oven voorverwarmen op 180 graden.

Recept: Evangelia Nikolidaki en fotografie Angelina Nikolidaki - Copyright De Griekse Gids

Karidopita
Karidopita: stap 1 walnoten in de blender

Karidopita
Karidopita: stap 2: Eieren en suiker ongeveer 5 minuten opkloppen.

Karidopita
Stap 3: olie melk en bloem in een kom bij elkaar

Karidopita
Kaneel, kruidnagel, vanille, backing powder en walnoten erbij en 20 minuten met de mixer opkloppen

Karidopita
Een beetje olie in een groot bakblik en met wat bloem de bodem bedekken. Het cakemengsel in het bakblik doen. De karidopita 30 tot 35 minuten in de oven op 180 graden.

Karidopita
De siroop maken: Vanille met suiker, citroen en water 5 minuten laten koken (roeren).

Karidopita
De karidopita in stukken snijden en de warme siroop erover gieten. Twee tot drie uur laten afkoelen.

Karidopita
Karidopita serveren met een bolletje ijs of slagroom en natuurlijk garneren met een halve walnoot.




© De Griekse Gids 2000-2024