Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids

Griekenland weblog

Fotoreportage: Olympiakos wint ook van FC Zwolle

14-07-2009 - De Griekse Gids Tekst en foto's Jorgos Nikolidakis

Maandag 13 juli speelde het Griekse Olympiakos een oefenwedstrijd tegen FC Zwolle. Zonder de geblesseerden Galletti, Avraam Papadopoulos, Nikopolidis, Stoltidis en met op de bank aanwezig de nieuwe aanwinst Enzo Maresca, speelde Olympiakos in de eerste helft een zeer matige wedstrijd. Toch kwam Olympiakos op voorsprong door een doelpunt van Mitroglou. Het systeem 1-4-5-1 dat Olympiakos tijdens de 1e helft hanteerde was in aanvallend opzicht geen succes, er werden ook haast geen kansen gecreëerd. Met een min of meer invallerselftal in de eerste helft en met een sterkere bezetting in de tweede helft toonde Olympiakos in deze tweede helft een beter gezicht. Toen vielen er een aantal smaakmakers van Olympiakos in zoals Diogo, Torosidis en Dudu en dat gaf Olympiakos enorme aanvallende impulsen. Uiteindelijk werd het 3-0 met nog twee doelpunten van Dudu en Diogo. Verder is het zeker vermeldenswaardig dat in deze wedstrijd, de Zweed Olof Melberg zijn debuut maakte bij Olympiakos.  Na de wedstrijd wachtten tientallen 'Griekse' fans hem op om op de foto met hem te gaan of om een handtekening van hem te krijgen. Er waren heel wat Grieken naar Wezep afgereisd om met hun sterren op de foto te gaan, toch was er ook een Nederlander die heel veel aandacht kreeg en dat was niemand minder dan Jaap Stam. Jaap Stam is momenteel technisch adviseur bij FC Zwolle.