Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids

Griekenland weblog

Olympiakos wint van AZ

17-09-2009 Tekst: Jorgos Nikolidakis De Griekse Gids

Olympiakos heeft gisterenavond in het  Karaiskaki -stadion van Piraeus met 1-0 van AZ gewonnen. Olympiakos, dat de afgelopen weken te kampen had met interne conflicten, begon matig aan deze wedstrijd. Het beeld van Olympiakos in de eerste helft deed precies denken aan het beeld van afgelopen zaterdag tegen Kavala, toen werd het 0-0 en daarbij had Kavala meer aanspraak op de overwinning dan Olympiakos.

AZ, dat in de eerste helft het veel balbezit had, creëerde de eerste grote kans van de wedstrijd toen Dembele op rechts door brak en Martens de bal van dichtbij niet kon intikken. Olympiakos, dat in de eerste helft matig voetbalde, had wel de Marokkaan Zairi in een goede dag. Deze Zairi zorgde voor veel dreiging vanaf de rechterzijde van Olympiakos en bezorgde Pocognoli  een moeilijke avond. Nadat Diogo in de 13e minuut de bal net niet kon raken, was het in de 20e minuut Zairi die na een mooie rush een gelikte voorzet naar de tweede paal gaf, maar Leonardo, die bij de tweede paal was meegelopen, werd verrast en schoot naast. In de 32e minuut was er een kansje voor Holman en de laatste kans in de eerste helft was weer voor Olympiakos toen Zairi weer een mooie voorzet gaf en Diogo net niet goed kon inkoppen.

In het eerste kwartier van de tweede helft ging Olympiakos agressiever voetballen en het spel  verplaatste zich nu meer naar de helft van AZ. In de 55e minuut schoot Dudu ver over het doel (na en voor-actie van Torosidis) en in de 58e minuut was het Da Silva van AZ die gevaarlijk aanzette, maar zijn schot vloog over de lat van het doel van Nikopolidis. In de 64e minuut kreeg Avraam Papadopoulos een halve kopkans maar raakte de bal niet goed en het antwoord van AZ kwam in de 72e minuut toen Holman zijn schot door Nikopolidis gepareerd zag worden. Het zag er eigenlijk niet naar uit dat een van de twee teams zou scoren, totdat in de 79e minuut Zairi een prachtige voorzet gaf en Torosidis ongestoord kon inkoppen. In de laatste 10 minuten heeft AZ er alles aan gedaan om de gelijkmaker te forceren, maar het lukte allemaal niet meer . AZ had in deze wedstrijd meer verdiend dan deze nederlaag, een gelijkspel was op zijn plaats geweest. AZ had het geluk om Olympiakos in zijn slechte periode te ontmoeten maar kon aanvallend weinig kansen creëren. Op 24  november komt Olympiakos naar Alkmaar en dan kan AZ zich revancheren, maar een Olympiakos dat zo zwak speelde als gisteren, daar moeten de Alkmaarders niet meer op rekenen.