Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Regio Serres - Griekenland

Serres vakantie. Serres, de hoofdstad van het departement "Serres", is een moderne stad met brede straten en grote pleinen, maar ook met traditionele en nieuwe klassieke gebouwen. In het departement van Serres wonen 201.000 inwoners. De stad Serres ligt 580 kilometer van Athene en 79 kilometer van Thessaloniki. De provincie Serres grenst in het noordwesten aan de Voormalige Joegoslavische Republiek van Macedonië, in het noorden met Bulgarije, in het noordoosten met het Griekse departement Drama. Verder grenst het met de departementen Kavala in het zuidoosten, Thessaloniki in het zuidwesten en Kilkis in het westen.

Algemene informatie over Serres

Op 62 km van de hoofdstad bevindt zich het dorp Amfipoli, waar de antieke kolonie van de Atheners was, die gesticht is in 437 voor Christus. Buiten het dorp, dicht bij de brug van de rivier Strimonas, vind je de beroemde Leeuw van Amfipoli, een grafmonument uit de 4e eeuw voor Christus. Het beeldhouwwerk werd gerestaureerd op de zelfde plek waar het was gevonden.

Sidirokastro, gebouwd aan de oevers van de rivier de Krousovitis, ligt vlak bij de Bulgaarse grens. Het kreeg zijn naam van de sterke burcht, die de stad beschermt en waarvan de ruïnes zich bovenop de reusachtige rots bevinden, op een hoogte van 155 meter. De stad en de streken eromheen zijn zeer groen, er zijn veel beken, watervallen, bruggen en kloosters.

Foto's Macedonie

Bezienswaardigheden departement Serres

  • Het museum van Serres op het stadsplein
  • Volkenkundig museum van Sidirokastro
  • Geneeskrachtige bronnen en Therma Nigritas en in Loutra Sidirokastro
  • De indrukwekkende grotten van Alistratis in Serres
  • Het ski-center Lai-Lias in Serres
  • Bergbeklimmen in Vrontos, op 10 minuten afstand van het bos Lai-Lia

Gemiddelde temperaturen Serres

Januari
6.8°C
Februari
7.2°C
Maart
9.3°C
April
13.4°C
Mei
17.7°C
Juni
23.0°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.3°C
September
22.4°C
Oktober
17.2°C
November
11.4°C
December
8.0°C


Waar ligt Serres?


Waar ligt Serres
De kaart / landkaart van Serres

Bestemmingen Serres
Serres
2 reviews
9.0
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift magazine
© De Griekse Gids 2000-2024