Lakonia (Peloponnesos)

Lakonia (Laconia). Laκonia is een van de zeven departementen van de Peloponnesos. Het ligt in het zuidoostelijk deel van de Peloponnesos. Het grenst in het oosten aan de zee van Myrtoo en de prefectuur Arkadia, in het noorden met de prefectuur Arkadia, naar het westen met Messinia (Messenië) en in het zuiden met de Golf van Lakonia en de Myrtoo Zee. Bij Lakonia hoort ook het eilandje Elafonisos, met het prachtige strand. De meest zuidelijk gelegen stad van de Peloponnesos ligt ook in Lakonia, dat is Neapoli.

De prefectuur van Lakonia is grotendeels bergachtig. Er zijn twee bergketens, het Taygetos in het westen en Parnon in het oosten. Tussen de twee bergketens ligt het vruchtbare Evrotas gebeid waar de enige belangrijke rivier van Lakonia zich bevindt.

Lakonia is een puur agrarisch gebied. Hier worden citrusvruchten, katoen, groenten en aardbeien geteeld. Deze regio is één van de meest vruchtbare regio's van Griekenland. Er zijn ook vele olijfbomen, veel tarwe en wijnvelden.

In de afgelopen decennia heeft het toerisme ook enorm bijgedragen aan de economie, belangrijkste toeristische bestemmingen in Lakonia zijn Mystras, Monemvasia, Sparta, Gythio, Mani en het eiland Elafonisos.

Foto's Lakonia - Lakonia in beeld

Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 11 - Foto van De Griekse Gids Diros Mani - Lakonia Peloponnesos foto 4 - Foto van De Griekse Gids Monemvasia (Monemvassia) | Lakonia Peloponessos | De Griekse Gids 5 - Foto van De Griekse Gids Mystras (Mistras) | Lakonia Peloponessos | De Griekse Gids 27 - Foto van De Griekse Gids Kotronas Mani - Lakonia Peloponnesos foto 11 - Foto van De Griekse Gids Kotronas Mani - Lakonia Peloponnesos foto 8 - Foto van De Griekse Gids Oud-Sparta (Archaia Sparti) | Lakonia Peloponessos | 7 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 21 - Foto van De Griekse Gids Monemvasia (Monemvassia) | Lakonia Peloponessos | De Griekse Gids 47 - Foto van De Griekse Gids Monemvasia (Monemvassia) | Lakonia Peloponessos | De Griekse Gids 36 - Foto van De Griekse Gids Itilo Mani - Lakonia Peloponnesos foto 10 - Foto van De Griekse Gids Mystras (Mistras) | Lakonia Peloponessos | De Griekse Gids 69 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Lakonia»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Githio - Gythio

Gythio is de grootste stad van "de Mani"; de middelste arm van de zuidelijke Peloponnesos is genoemd naar naar het kasteel van Mainia. Aan de oostkant van het departement Lakonia ligt Monemvasia betekent in het Grieks één ingang; de lange weg was en is de enige toegang tot de rots.

Mistras

Mistras ligt 5 kilometer ten noordwesten van Sparta in het departement Lakonia. 
Gemiddelde temperaturen Lakonia

Januari
10.2°C
Februari
10.6°C
Maart
12.3°C
April
15.2°C
Mei
19.7°C
Juni
24.1°C
Juli
26.4°C
Augustus
26.3°C
September
23.2°C
Oktober
18.9°C
November
14.8°C
December
11.7°C


Lakonia: Waar ligt Lakonia?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Lakonia


Griekenland vakanties

Ktima Mani

Bekijken

Ktima Mani
Lakonia
Mani
Fly & Drive Zuid-Peloponnesos en Elafonisos

Bekijken

Fly & Drive Zuid-Peloponnesos en Elafonisos
Lakonia
Elafonisos
Itilo Traditional Hotel (incl. auto)

Bekijken

Itilo Traditional Hotel (incl. auto)
Lakonia
Itilo
Douka Seafront (incl. auto)

Bekijken

Douka Seafront (incl. auto)
Lakonia
Monemvasia
© De Griekse Gids 2000-2019