Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Vathia

Vathia - Regio Lakonia

Vathia Mani. Vathia is een indrukwekkend berg- vestingdorp in de Mani op de Peloponnesos. Het ligt op 113 km van Kalamata en 58 km van Gythio. Het ligt in het zuidelijke deel van de Mani, 33 km van Areopoli. Komend vanaf de route Areopoli - Gerolimenas verschijnt hogerop, op de top van een heuvel een imposant stukje van de Mani.

Te midden van een indrukwekkend landschap zie je op de heuveltop een indrukwekkende citadel verschijnen waar op een betrekkelijk kleine oppervlakte torens, huizen en oude kerken zo goed als op elkaar zijn gebouwd. In totaal gaat het om ongeveer 150 gebouwen. Het uitzicht vanaf hierboven is prachtig.

“Vathia, sprookjesachtig bergdorp in de Mani„

Vathia is een dorp dat in de 16e eeuw is gebouwd maar pas in de 18e en 19e eeuw echte economische welvaart is gaan kennen. Toen had het dorp ongeveer 300 inwoners die vooral landbouwers waren en de olijvenoogst was hun voornaamste bezigheid. Er werden toen ook een aantal olijfpersen neergezet. In het begin van de 20e eeuw verlieten de inwoners het dorp en eind jaren tachtig van de vorige eeuw woonden er amper nog mensen.

Vathia Mani Peloponnesos
Het dorpje Vathia in de Mani op de Peloponnesos

Vathia was toen praktisch een verlaten nederzetting. Het toerisme heeft echter weer nieuw leven in het dorp geblazen, want de oude huizen, torens en olijfpersen werden gerestaureerd in hun oorspronkelijke stijl en werden omgetoverd tot hostels. In het dorp kun je nu voor enkele dagen of langer op vakantie gaan en de bijzondere sfeer proeven. In het dorp is een café-restaurant..

Leuke kleine badplaatsen nabij Vathia, zijn Gerolimenas (9 km), Porto Kagio (5 km) en Marmari (4,5 km). De dichtstbijzijnde stranden zijn de twee stranden van Kapi die op 2,5 kilometer afstand liggen en waar twee prachtige baaien zijn.

Foto's Vathia

Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 5 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 22 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 2 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 23 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 13 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 8 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 17 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 18 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 9 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 3 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 16 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Vathia»


Gemiddelde temperaturen Vathia Lakonia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Lakonia: Waar ligt Vathia?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Vathia© De Griekse Gids 2000-2023