Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Kyparissi - Regio Lakonia

Kyparissi Lakonias. Kyparissi is een traditioneel dorp, in wezen twee dorpen, een bergachtig en een aan de kust, het is een verborgen paradijs aan de zuidoostkust van de Peloponnesos. Kyparissi ligt op 150 km van Kalamata (3 uur rijden) en 300 km van Athene (4 uur rijden), ergens tussen Leonidio en Monemvasia aan de Myrtoo zee en is via Sparta en het dorp Geraki of via Molaoi bereikbaar.

In Kyparissi zijn mooie huizen met prachtige tuinen en binnenplaatsen, allemaal in traditionele stijl en architectuur. Het massatoerisme zal hier nooit komen, simpelweg omdat het afgelegen ligt. Het dorp ligt in een afgesloten baai en om hier te komen moet je vele kilometers vol bochten maken langs de steile rotshellingen van de berg Parnon.

Het dorp heeft de luxe drie stranden te hebben, deze stranden zijn echter geen georganiseerde stranden. Er zijn meerdere tavernes en cafés, er is een minimarkt en een bakker maar let op: er is geen pinautomaat, geen tankstation en geen apotheker. Tanken kun je wel bij Geraki (50 km), Molaoi (45 km) en Monemvasia (62 km), daar zul je ook apothekers en pinautomaten vinden.

Kyparissi Lakonias
Kyparissi strand vanaf Myrtoo studio's

Vakantie weg van de massa in Kyparissi

Kyparissi is de perfecte locatie om weg van de massa van het authentieke Griekenland te kunnen genieten. Griekse Gids Reizen biedt vanaf 2021 vakanties naar Kyparissi naar o.a. Myrtoo studio's.

Foto's Lakonia - Lakonia in beeld

Mystras (Mistras) | Lakonia Peloponnesos Griekenland 1 - Foto van De Griekse Gids Gerolimenas Mani - Lakonia Peloponnesos foto 16 - Foto van De Griekse Gids Mystras (Mistras) | Lakonia Peloponnesos Griekenland 89 - Foto van De Griekse Gids Mystras (Mistras) | Lakonia Peloponnesos Griekenland 95 - Foto van De Griekse Gids Monemvasia (Monemvassia) | Lakonia Peloponnesos Griekenland 56 - Foto van De Griekse Gids Monemvasia (Monemvassia) | Lakonia Peloponnesos Griekenland 26 - Foto van De Griekse Gids Monemvasia (Monemvassia) | Lakonia Peloponnesos Griekenland 70 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Vlakte bij Sparta vanaf Mystras (Mistras) gezien | Lakonia Peloponessos 3 - Foto van De Griekse Gids Limeni Mani - Lakonia Peloponnesos foto 12 - Foto van De Griekse Gids Mystras (Mistras) | Lakonia Peloponnesos Griekenland 62 - Foto van De Griekse Gids Monemvasia (Monemvassia) | Lakonia Peloponnesos Griekenland 10 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Lakonia»


Gemiddelde temperaturen Kyparissi Lakonia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Lakonia: Waar ligt Kyparissi?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Kyparissi© De Griekse Gids 2000-2022