Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Diros

Diros - Regio Lakonia

Diros (Dirós). In Diros bevinden zich de beroemde gelijknamige grotten, het museum van Diros en een wit kiezelstrand. Diros ligt ten zuiden van Areopoli (11 km), 91 km van Kalamata en 36 km van Gythion. De grotten van Diros zijn er twee: Vlychada en Aleopotrypa. Deze grotten behoren tot de mooiste en grootste van heel Griekenland. In de grotten zijn overblijfselen gevonden uit de Paleolithische en de Neolithische periode.

De grot Vlychada is in het begin van de 20e eeuw ontdekt maar pas een halve eeuw later is deze pas echt bezocht en onderzocht. De lengte van de grot bedraagt 15 km en in de grot bevindt zich water dat tot 80 meter diep is. Het grootste deel van de grot bevindt zich onder het wateroppervlak. De stalactieten en stalagmieten die zich momenteel onder het brakke water bevinden werden gevormd toen de zeespiegel nog veel lager was dan het huidige niveau. De natuurlijke ingang van de grot heeft een diameter van slechts een halve meter en ligt zeer dicht bij de oppervlakte van de zee. In vroegere tijden had de grot andere ingangen die geleidelijk werden afgesloten. In de grot zijn allerlei fossielen gevonden en botten van panters, hyena's, leeuwen, herten, marters en van nijlpaarden.

De deuren van de grot werden voor het publiek officieel in 1967 geopend toen de EOT (Het Grieks Verkeersbureau) de constructiewerken voltooide die zes jaar eerder waren begonnen. De toeristische route heeft een totale lengte van 1.500 meter, waarvan de eerste 1.200 een lagune zijn, deze tocht duurt ongeveer 25 minuten.

Belangrijke antropologische vondsten uit het Neolithicum werden ontdekt in de nabijgelegen Grot van Alepotrypa. Veel hiervan wordt tentoongesteld in het museum naast de ingang van deze grot.


Voor meer informatie, zie diros-caves.gr

Foto's Diros

Diros Mani - Lakonia Peloponnesos foto 7 - Foto van De Griekse Gids Diros Grotten Mani - Lakonia Peloponnesos foto 12 - Foto van diros-caves.gr Diros Grotten Mani - Lakonia Peloponnesos foto 11 - Foto van diros-caves.gr Diros Mani - Lakonia Peloponnesos foto 5 - Foto van De Griekse Gids Diros Mani - Lakonia Peloponnesos foto 3 - Foto van De Griekse Gids Diros Grotten Mani - Lakonia Peloponnesos foto 10 - Foto van diros-caves.gr Diros Mani - Lakonia Peloponnesos foto 9 - Foto van De Griekse Gids Diros Mani - Lakonia Peloponnesos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Diros Mani - Lakonia Peloponnesos foto 2 - Foto van De Griekse Gids Diros Grotten Mani - Lakonia Peloponnesos foto 14 - Foto van diros-caves.gr Diros Mani - Lakonia Peloponnesos foto 6 - Foto van De Griekse Gids Diros Mani - Lakonia Peloponnesos foto 4 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Diros»


Gemiddelde temperaturen Diros Lakonia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Lakonia: Waar ligt Diros?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Diros© De Griekse Gids 2000-2022