Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Itilo

Itilo - Regio Lakonia

Itilo (Oitylo). Itilo is een klein, Grieks dorpje in de Mani in het departement Lakonia. Het is een traditioneel dorp dat op een rotsachtige heuvel is gebouwd, naast een ravijn. Het ligt 71 km ten zuidoosten van Kalamata en 30 kilometer ten westen van Gythio.

Op kleine afstand, ten zuiden van Itilo, liggen de stranden Neo Itilo en Karavaostasi waar ook haventjes, meerdere tavernes en hotels zijn. In het gebied zijn allerlei ruïnes uit de oudheid te zien. Zo ook ten oosten van Itilo waar aan de andere kant van het ravijn het kasteel van Kelefa ligt. Dit kasteel werd gebouwd door de Ottomanen in 1670, 15 jaar later hebben Maniaten (inwoners van Mani) en Venetianen het kasteel veroverd. De Venetianen hebben het geperfectioneerd en het tot een van de sterkste vestingen gemaakt.

Neo Itilo is het strand van Itilo. Het ligt onderaan de heuvel van Itilo maar om er met de auto te komen moet je ongeveer 5 km afleggen. In Neo Itilo is een zand-kiezelstrand waar in de zomermaanden veel, vooral Griekse, toeristen komen. Alle gebouwen zijn in de traditionele Maniatische stijl gebouwd. Op het strand zijn strandstoelen en parasols aanwezig. Vanaf de terrasjes heb je een schitterend uitzicht over de baai met haar groenblauwe zee.

Foto's Itilo

Kasteel Kelefas bij Itilos | Mani Lakonia Peloponnesos Griekenland 4 - Foto van De Griekse Gids Kasteel Kelefas bij Itilos | Mani Lakonia Peloponnesos Griekenland 3 - Foto van De Griekse Gids Neo Itilo Mani - Lakonia Peloponnesos foto 4 - Foto van De Griekse Gids Kasteel Kelefas bij Itilos | Mani Lakonia Peloponnesos Griekenland 2 - Foto van De Griekse Gids Itilo Mani - Lakonia Peloponnesos foto 13 - Foto van De Griekse Gids Itilo Mani - Lakonia Peloponnesos foto 10 - Foto van De Griekse Gids Itilos | Mani Lakonia Peloponessos - Foto van De Griekse Gids Baai bij Itilos | Mani Lakonia Peloponnesos Griekenland 5 - Foto van De Griekse Gids Neo Itilo Mani - Lakonia Peloponnesos foto 6 - Foto van De Griekse Gids Neo Itilo Mani - Lakonia Peloponnesos foto 3 - Foto van De Griekse Gids Neo Itilo Mani - Lakonia Peloponnesos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Itilo Mani - Lakonia Peloponnesos foto 12 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Itilo»


Gemiddelde temperaturen Itilo Lakonia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Lakonia: Waar ligt Itilo?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Itilo© De Griekse Gids 2000-2022