Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Areopoli

Areopoli - Regio Lakonia

Areopoli vakantie. Areopoli is een pittoresk dorp in de Mani, dit is het gebied dat de middelste arm in het zuiden van de Peloponnesos beslaat. Het schilderachtige dorp ligt op 80 km van Kalamata en 26 km van Gythio.

"Areopoli, schilderachtig dorp in de Mani op de Peloponnesos"

Areopoli is een traditioneel dorp dat veel toeristen aantrekt. Het oude centrum is prachtig, je ziet hier traditionele Maniatische huizen, hoge torens, mooie kerken, geplaveide straatjes en veel winkels. Er zijn tal van leuke cafeetjes en tavernes, allemaal met kleurrijke stoeltjes en tafeltjes. Een wandeling maken door de met steen geplaveide straatjes is een ware happening. Overal zie je bloemen en bomen waar toeristen in de schaduw bij een gezellig tafeltje plaats kunnen nemen. Sommige straatjes zijn versierd met kleurrijke paraplu's!

Straatje in Areopoli

Areopoli, een goede uitvalsbasis om de Mani te verkennen

Areopoli is een plaats die je niet mag missen wanneer je in Zuid Peloponnesos bent. Het kan als startpunt gebruikt worden om vanaf hier heel de Mani te verkennen. Vanaf hier kun je zuidwaarts naar de beroemde grotten van Diros en het traditionele 'Mesa Mani', met zijn pittoreske dorpjes tot aan kaap Tainaro. Noordelijk bevindt zich Itilo en 'Exo Mani', dat is over het algemeen de Mani die bij het departement Messinia hoort en die ook Messiniaki Mani genoemd wordt (met o.a. Karadamili, Agios Nikolaos, Stoupa).

Vakantie in Areopoli en de regio eromheen

Leuke badplaatsen nabij Areopoli zijn bijvoorbeeld Limeni dat in de baai van Itilo ligt en is omgeven door grijze, rotsachtige bergen en het traditionele dorp Itilo. We kennen er leuke kleinschalige adresjes! Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn zelf in de regio Mani en Areopoli geweest en kennen de omgeving goed. Bekijk ook onze fly & drive reis op de Peloponnesos.

Foto's Areopoli

Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 19 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 7 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 26 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 6 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 8 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 10 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 4 - Foto van De Griekse Gids Plaatsnaamborden Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 12 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 22 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 11 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 21 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Areopoli»

Bezienswaardigheden Areopoli

  • Het centrale pittoreske plein van Areopoli waar het standbeeld van Mavromichalis en de mooie kerk van Agios Athanasios zich bevinden.
  • De dubbele kerk van Agios Charalambos en Panagia (Heilige Moeder) op het Niarchakos plein.
  • Het 17-maart plein waar de opstand is begonnen.
  • De toren van Pikoulaki die naast de kerk van Agios Ioannis is gelegen.

Geschiedenis Areopoli

In Areopoli begon de revolutie op 17 maart 1821, waar op het grote plein de Maniaten geknield het 'Niki i Thanatos' (Overwinning of Dood) zweerden. Op het plein van Areopoli staat het standbeeld van 'Petrobeys Mavromichalis', die toen de leiding van de revolutie op zich opnam. Het heeft zijn naam te danken aan de Griekse God Aris.

Areopoli wordt beschouwd als het hart van de Mani. Het is sinds de oudheid bewoond. Paleo-antropologisch onderzoek in de kustplaats Apidima, ten westen van Areopolis, heeft aangetoond dat hier driehonderdduizend jaar geleden al mensen leefden. De belangrijkste vondsten van Apidima zijn twee menselijke schedels die tussen 100 en 300 duizend jaar oud zijn en die de naam 'Homo Sapiens Taenarius'  hebben gekregen.


Gemiddelde temperaturen Areopoli Lakonia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Lakonia: Waar ligt Areopoli?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Areopoli© De Griekse Gids 2000-2022