Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Neapoli - Regio Lakonia

Neapoli. (Vion) Neapoli is een stad in Griekenland die in Lakonia op de Peloponnesos ligt. Het ligt op 38 kilometer van Monemvassia. Het is de meest zuidelijk gelegen stad van de Peloponnesos. Neapoli werd pas in het midden van de 19e eeuw gesticht, nadat het land onafhankelijk was geworden van de Ottomaanse overheersing.

Ten zuiden van Neaploi ligt het eiland Kythira. Dit is het meest zuidelijke eiland van de Ionische eilandengroep. Dichtbij Neapoli ligt Elafonisos, een klein eilandje met een van de moosiste stranden van Griekenland. Je kunt met de boot van Neapoli naar het eiland Kythira en het nabijgelegen Elafonisos. De boot gaat vanaf Neapoli iedere ochtend en in het hoogseizoen twee keer per dag naar Kythira. De kosten zijn ongeveer 12,50 Euro p.p., een Auto op de boot kost 44 Euro. Neapoli heeft een haven, dus jachten kunnen hier ook aanmeren.

Neapoli is uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming vanwege de schone stranden. Er zijn restaurants, cafés en bars. Bij de restaurants kun je de lokale specialiteit, gegrilde octopus proeven. In de omgeving van Neapoli liggen, op de omliggende berghellingen, leuke, authentieke dorpen. Vanaf de berghellingen is er een spectaculair uitzicht op de zee.

 

Foto's Lakonia - Lakonia in beeld

Monemvasia (Monemvassia) | Lakonia Peloponnesos Griekenland 95 - Foto van De Griekse Gids Monemvasia (Monemvassia) | Lakonia Peloponnesos Griekenland 8 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 6 - Foto van De Griekse Gids Leonidas van Sparta (Sparti) | Lakonia Peloponnesos Griekenland 6 - Foto van De Griekse Gids Mystras (Mistras) | Lakonia Peloponnesos Griekenland 82 - Foto van De Griekse Gids Sparta (Sparti) | Lakonia Peloponnesos Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids Oud-Sparta (Archaia Sparti) | Lakonia Peloponnesos Griekenland 13 - Foto van De Griekse Gids Elafonisos, Lakonia, Peloponnesos - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Monemvasia (Monemvassia) | Lakonia Peloponnesos Griekenland 60 - Foto van De Griekse Gids Leonidas van Sparta (Sparti) | Lakonia Peloponnesos Griekenland 4 - Foto van De Griekse Gids Lagkada | Mani Messinia Peloponnesos Griekenland 6 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 2 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Lakonia»


Gemiddelde temperaturen Neapoli Lakonia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Lakonia: Waar ligt Neapoli?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Neapoli© De Griekse Gids 2000-2022