Limeni (Lakonia)

Limeni (Mani). Een leuk kustdorp is Limeni. Het is een pittoreske badplaats in Mani op de Peloponnesos, gelegen op 77 km van Kalamata , 27 km van Gythio en 5 km van Areopoli. Het ligt in de baai van Itilo en is omgeven door grijze, rotsachtige bergen.

Komend van Itilo en het strand van Neo Itylo, ligt in de volgende baai, Limeni. Limeni is misschien wel het mooiste kustdorp van de Mani en de hele regio. Het heeft helemaal geen strand, maar toch is het enorm populair als badplaats.

Het dorp ligt onderaan de hellingen van de berg en is langs beide kanten met de auto bereikbaar. De huizen zijn tot aan de rand van de zee op rotsen gebouwd. Veel van deze huizen zijn tegenwoordig tavernes, cafés en winkels. Andere zijn omgebouwd tot appartementen waar toeristen kunnen verblijven.

Een van de bekendste bezienswaardigheden hier is de toren van Petrobeys Mavromichalis die de Griekse opstand tegen de Ottomanen in 1821 leidde. Limeni is eigenlijk door de familie van Mavromichalis gesticht en was de haven van Areopolis. De toren van Petrobeys Mavromichalis telt vier verdiepingen en is het meest opvallende gebouw van Limeni. Tegenwoordig is het een hotel waar je als toerist kan verblijven. Het bevindt zich aan zee en telt 13 kamers.

Foto's Limeni - Limeni in beeld

Limeni Mani - Lakonia Peloponnesos foto 20 - Foto van De Griekse Gids Limeni Mani - Lakonia Peloponnesos foto 7 - Foto van De Griekse Gids Limeni Mani - Lakonia Peloponnesos foto 12 - Foto van De Griekse Gids Limeni Mani - Lakonia Peloponnesos foto 21 - Foto van De Griekse Gids Limeni Mani - Lakonia Peloponnesos foto 6 - Foto van De Griekse Gids Limeni Mani - Lakonia Peloponnesos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Limeni Mani - Lakonia Peloponnesos foto 4 - Foto van De Griekse Gids Limeni Mani - Lakonia Peloponnesos foto 23 - Foto van De Griekse Gids Limeni Mani - Lakonia Peloponnesos foto 2 - Foto van De Griekse Gids Limeni Mani - Lakonia Peloponnesos foto 10 - Foto van De Griekse Gids Limeni Mani - Lakonia Peloponnesos foto 13 - Foto van De Griekse Gids Limeni Mani - Lakonia Peloponnesos foto 14 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Limeni»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Lakonia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Lakonia: Waar ligt Limeni?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Limeni


Lakonia vakanties

Alas Resort & Spa (incl. auto)

Bekijken

Alas Resort & Spa (incl. auto)
Lakonia
Elia village
Malvasia Traditional Hotels (incl. auto)

Bekijken

Malvasia Traditional Hotels (incl. auto)
Lakonia
Monemvasia
Xemoni Hotel (incl. auto)

Bekijken

Xemoni Hotel (incl. auto)
Lakonia
Itilo
Byzantino Boutique Hotel (incl. auto)

Bekijken

Byzantino Boutique Hotel (incl. auto)
Lakonia
Monemvasia
© De Griekse Gids 2000-2019