Neapoli (Lakonia)

Neapoli. (Vion) Neapoli is een stad in Griekenland die in Lakonia op de Peloponnesos ligt. Het ligt op 38 kilometer van Monemvassia. Het is de meest zuidelijk gelegen stad van de Peloponnesos. Neapoli werd pas in het midden van de 19e eeuw gesticht, nadat het land onafhankelijk was geworden van de Ottomaanse overheersing.

Ten zuiden van Neaploi ligt het eiland Kythira. Dit is het meest zuidelijke eiland van de Ionische eilandengroep. Dichtbij Neapoli ligt Elafonisos, een klein eilandje met een van de moosiste stranden van Griekenland. Je kunt met de boot van Neapoli naar het eiland Kythira en het nabijgelegen Elafonisos. De boot gaat vanaf Neapoli iedere ochtend en in het hoogseizoen twee keer per dag naar Kythira. De kosten zijn ongeveer 12,50 Euro p.p., een Auto op de boot kost 44 Euro. Neapoli heeft een haven, dus jachten kunnen hier ook aanmeren.

Neapoli is uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming vanwege de schone stranden. Er zijn restaurants, cafés en bars. Bij de restaurants kun je de lokale specialiteit, gegrilde octopus proeven. In de omgeving van Neapoli liggen, op de omliggende berghellingen, leuke, authentieke dorpen. Vanaf de berghellingen is er een spectaculair uitzicht op de zee.

 

Foto's Lakonia - Lakonia in beeld

Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 20 - Foto van De Griekse Gids Gerolimenas Mani - Lakonia Peloponnesos foto 23 - Foto van De Griekse Gids Gerolimenas Mani - Lakonia Peloponnesos foto 19 - Foto van De Griekse Gids Neo Itilo Mani - Lakonia Peloponnesos foto 4 - Foto van De Griekse Gids Monemvasia (Monemvassia) | Lakonia Peloponessos | De Griekse Gids 102 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 5 - Foto van De Griekse Gids Gythio | Lakonia Peloponessos | Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Mystras (Mistras) | Lakonia Peloponessos | De Griekse Gids 76 - Foto van De Griekse Gids Monemvasia (Monemvassia) | Lakonia Peloponessos | De Griekse Gids 15 - Foto van De Griekse Gids Gerolimenas Mani - Lakonia Peloponnesos foto 10 - Foto van De Griekse Gids Kotronas Mani - Lakonia Peloponnesos foto 2 - Foto van De Griekse Gids Mystras (Mistras) | Lakonia Peloponessos | De Griekse Gids 38 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Lakonia»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Lakonia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Lakonia: Waar ligt Neapoli?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Neapoli


Lakonia vakanties

Bungalow Camping Simos Beach

Bekijken

Bungalow Camping Simos Beach
Lakonia
Elafonisos
En Plo Suites

Bekijken

En Plo Suites
Lakonia
Itilo
Byzantino Boutique Hotel (incl. auto)

Bekijken

Byzantino Boutique Hotel (incl. auto)
Lakonia
Monemvasia
Bastione Malvasia Hotel (incl. auto)

Bekijken

Bastione Malvasia Hotel (incl. auto)
Lakonia
Monemvasia
© De Griekse Gids 2000-2019