Neapoli (Lakonia)

Neapoli. (Vion) Neapoli is een stad in Griekenland die in Lakonia op de Peloponnesos ligt. Het ligt op 38 kilometer van Monemvassia. Het is de meest zuidelijk gelegen stad van de Peloponnesos. Neapoli werd pas in het midden van de 19e eeuw gesticht, nadat het land onafhankelijk was geworden van de Ottomaanse overheersing.

Ten zuiden van Neaploi ligt het eiland Kythira. Dit is het meest zuidelijke eiland van de Ionische eilandengroep. Dichtbij Neapoli ligt Elafonisos, een klein eilandje met een van de moosiste stranden van Griekenland. Je kunt met de boot van Neapoli naar het eiland Kythira en het nabijgelegen Elafonisos. De boot gaat vanaf Neapoli iedere ochtend en in het hoogseizoen twee keer per dag naar Kythira. De kosten zijn ongeveer 12,50 Euro p.p., een Auto op de boot kost 44 Euro. Neapoli heeft een haven, dus jachten kunnen hier ook aanmeren.

Neapoli is uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming vanwege de schone stranden. Er zijn restaurants, cafés en bars. Bij de restaurants kun je de lokale specialiteit, gegrilde octopus proeven. In de omgeving van Neapoli liggen, op de omliggende berghellingen, leuke, authentieke dorpen. Vanaf de berghellingen is er een spectaculair uitzicht op de zee.

 

Foto's Lakonia - Lakonia in beeld

Oud-Sparta (Archaia Sparti) | Lakonia Peloponessos | 5 - Foto van De Griekse Gids Lagkada | Mani Messinia Peloponessos | Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Elafonisos Lakonia - Peloponnesos foto 2 - Foto van De Griekse Gids Mystras (Mistras) | Lakonia Peloponessos | De Griekse Gids 42 - Foto van De Griekse Gids Monemvasia (Monemvassia) | Lakonia Peloponessos | De Griekse Gids 68 - Foto van De Griekse Gids Elafonisos Lakonia - Peloponnesos foto 7 - Foto van De Griekse Gids Oud-Sparta (Archaia Sparti) | Lakonia Peloponessos | 1 - Foto van De Griekse Gids Areopoli Mani - Lakonia Peloponnesos foto 9 - Foto van De Griekse Gids Neo Itilo Mani - Lakonia Peloponnesos foto 1 - Foto van De Griekse Gids Geduldig ezeltje in Areopolis - Foto van Aeropolis Limeni Mani - Lakonia Peloponnesos foto 7 - Foto van De Griekse Gids Vathia Mani - Lakonia Peloponnesos foto 11 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Lakonia»


Kreta vakantie Griekse Gids Reizen Corfu vakantie Eliza was here Griekenland Chalkidiki vakantie Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Lakonia

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C


Lakonia: Waar ligt Neapoli?

Waar ligt Lakonia
De kaart / landkaart van Neapoli


Lakonia vakanties

Xemoni Hotel (incl. auto)

Bekijken

Xemoni Hotel (incl. auto)
Lakonia
Itilo
Pantheon City Hotel (incl. auto)

Bekijken

Pantheon City Hotel (incl. auto)
Lakonia
Gythio
Byzantino Boutique Hotel (incl. auto)

Bekijken

Byzantino Boutique Hotel (incl. auto)
Lakonia
Monemvasia
Thirides Beach Resort (incl. auto)

Bekijken

Thirides Beach Resort (incl. auto)
Lakonia
Gythio
© De Griekse Gids 2000-2020