Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Grikos

Grikos - Eiland Patmos

Grikos (Groikos). Grikos is een badplaats en de naam vaan een baai, op het Griekse eiland Patmos. Het ligt in een prachtige omgeving, in het oosten van het eiland, drie en een halve kilometer van Chora en Skala. In het dorpje Grikos zijn tavernes en een leuk zandstrand waar bomen ook op het strand staan. Er is een klein vissers haventje waar ook toeristen bootjes en zeilboten aanmeren. Het is toeristisch gezien een zeer ontwikkeld gebied met grotere en kleinere hotels en appartementen. Je kunt hier ook watersporten.

Op het zuidelijke punt van de baai bevindt zich de imposante rots van Kalikatsou die op een landtong staat. Op de landtong kun je de auto parkeren. Het is een reusachtige rots aan het water waar monniken vroeger gewoond hebben, door deze uit te hollen (bekijk ook onze lucht-video waar het goed te zien is).

Lucthvideo Patmos

 

Vanaf deze rots, begint het strand van Petra, dat zuidelijker ligt. Dit is een kiezelstrand met parasols en ligbedden. Er bevindt zich een kiosk aan het strand. Ook hier kan je watersporten. De stenen en rotsen aan strand doen een beetje aan vulkaan gesteentes denken. Op dit strand komen ook naturisten zonnebaden.

Precies tegenover de baai van Grikos en Petra, op kleine afstand, ligt het eilandje Tragonisi dat letterlijke ‘Bokkeneiland’ betekent. Waarschijnlijk heeft Tragonisi de naam te danken aan de kudde geiten en bokken die hier door herders worden gevoed.  

Wat is er te zien en te doen Grikos?

  • De Kallikatsou-rots. In de late namiddag, wanneer het begint te schemeren, zijn de gebeeldhouwde treden op de rots zichtbaar.
    In de oudheid was dit een plaats van aanbidding.

Foto's Grikos

Kalikatsou Petra - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Vulkanisch Petra - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Petra - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Kalikatsou Petra - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Grikos - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 31 - Foto van De Griekse Gids Grikos - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Grikos - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 36 - Foto van De Griekse Gids Grikos - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 34 - Foto van De Griekse Gids Petra - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Grikos - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 46 - Foto van De Griekse Gids Kalikatsou Petra - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Grikos - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 41 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Grikos»


Gemiddelde temperaturen Grikos Patmos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Patmos: Waar ligt Grikos?

Waar ligt Patmos
De kaart / landkaart van Grikos© De Griekse Gids 2000-2021