Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Skala

Skala - Eiland Patmos

Skala. Dit charmante dorpje is gebouwd rond de mooie haven. Er zijn hier gezellige tavernes, restaurants, winkels en Griekse cafés, bars en terrasjes. Bussen die regelmatig rijden verbinden Skala met de rest van het eiland en boten bieden dagelijkse excursies naar de afgelegen stranden en de nabijgelegen eilandjes van Patmos. Skala is het economisch, toeristisch en cultureel centrum van het Griekse eiland Patmos. Hier bevindt zich de enige haven van het eiland, aan de voet van de heuvel 'Kasteli'. Dit dorp heeft ongeveer 1500 inwoners. Skala is gelegen in het centrale deel van het eiland, ongeveer 4 km van de hoofdstad Chora.

"Skala op Patmos is een charmant dorp aan de haven."

Skala trekt veel toeristen aan, vaak zijn het eilandhoppers. Naast de grote haven bevindt zich de jachthaven waar zeilboten en dure jachten aanmeren. De gebouwen in Skala zijn beïnvloed door de Italiaanse architectuur, dat heeft met de Italiaanse bezetting in de vorige eeuw te maken.

Skala Patmos
Skala Patmos

In de 17e eeuw bevonden zich in Skala alleen maar pakhuizen, toen was het een belangrijk centrum voor doorvoerhandel. De inwoners woonden toen nog op hoger gelegen plekken, omdat men bang was aangevallen te worden door piraten. Pas vanaf de 19e eeuw zijn de inwoners van het eiland naar de kust verhuisd en dat heeft tot economische welvaart geleid.

Vakantie Patmos

Wil je een bijzondere vakantie op Patmos meemaken? Zoek je een leuk hotel of appartement op Patmos om te verblijven, kijk dan op ons vakantieoverzicht naar Patmos. Of wil je liever meerdere Griekse eilanden in 1 vakantie bezoeken, zoals Patmos, Leros, Kos en Samos? Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Onze specialiteit is Eilandhoppen in Griekenland.

Foto's Skala

Patmos Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids Patmos Griekenland 4 - Foto van De Griekse Gids Skala - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 53 - Foto van De Griekse Gids Skala - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Skala - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Skala - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 55 - Foto van De Griekse Gids Patmos Griekenland 3 - Foto van De Griekse Gids Patmos Griekenland 20 - Foto van De Griekse Gids Skala - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 71 - Foto van De Griekse Gids Skala - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 72 - Foto van De Griekse Gids Skala - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Skala - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 63 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Skala»

Informatie en tips

  • Petrokaravo (het stenen schip). Dit is een rots die lijkt op een groot schip, gevolgd door twee kleine boten. Volgens de legende was dit een piratenschip dat in steen veranderde na het vurige bidden van de Heilige Christodoulos.
  • Kasteli, de lage heuveltop net boven Skala, is te voet bereikbaar. Dit zijn de ruïnes van de oude hoofdstad van het eiland. Het uitzicht vanaf Kasteli is spectaculair!
  • De kerken gewijd aan Agia Paraskevi, Agia Aikaterini en Panagia tis Koumanas (1780).
  • Het mooie eilandje Petrokaravo ligt recht tegenover Skala en is alleen per boot bereikbaar. 

Kerk Skala Patmos
Kerk Skala Patmos

Strand

Skala Beach Patmos is goed ontwikkeld met alle benodigde faciliteiten. Parasols en ligbedden zijn er te huur. Het kleine zandstrand van Skala ligt naast de haven en hoewel dat als een nadeel kan worden beschouwd, ontvangt het strand tegelijkertijd veel bezoekers vanwege het kristalheldere water. Dit strand wordt omringd door hotels en een paar bomen zorgen voor schaduw. Het strand van Skala is vrij lang en zeer schoon. 

Skala Patmos strand
Skala Patmos strand


Gemiddelde temperaturen Skala Patmos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Patmos: Waar ligt Skala?

Waar ligt Patmos
De kaart / landkaart van Skala© De Griekse Gids 2000-2024