Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Panormitis

Panormitis - Eiland Symi

Panormitis. Panormitis ligt in het zuiden van het Griekse eiland Symi, in een mooie gesloten baai, 19 kilometer ten zuiden van Symi-stad. Hier bevindt zich het klooster van Archontas Michail Panormitis dat gewijd is aan de aartsengel Michael die de patroonheilige van het eiland Symi is.

Na het Agios Ioannis Theologos klooster op Patmos, is dit het een van de belangrijkste kloosters in Griekenland. Het is in de 18e eeuw gebouwd op de plek waar een zilveren icoon van de Aartsengel is gevonden. In het klooster zijn twee musea, het Volkenkundig en het Kerkelijk Museum.

In de zomer wordt Panormitis dagelijks door toeristenbootjes bezocht, vooral bootjes vanuit Rhodos komen hier. Aan het haventje zijn een aantal winkeltjes. Zwemmen kan in dezelfde baai, naast het klooster.

Foto's Panormitis

Panormitis Symi - Dodecanese foto 21 - Foto van De Griekse Gids Klokkentoren Panormitis - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Schitterend Panormitis klooster vanaf de haven - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 26 - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 9 - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 23 - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 25 - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 17 - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 2 - Foto van De Griekse Gids Baai bij Panormitis - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 15 - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 7 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Panormitis»


Gemiddelde temperaturen Panormitis Symi

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Symi: Waar ligt Panormitis?

Waar ligt Symi
De kaart / landkaart van Panormitis© De Griekse Gids 2000-2022