Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Panormitis - Eiland Symi

Panormitis. Panormitis ligt in het zuiden van het Griekse eiland Symi, in een mooie gesloten baai, 19 kilometer ten zuiden van Symi-stad. Hier bevindt zich het klooster van Archontas Michail Panormitis dat gewijd is aan de aartsengel Michael die de patroonheilige van het eiland Symi is.

Na het Agios Ioannis Theologos klooster op Patmos, is dit het een van de belangrijkste kloosters in Griekenland. Het is in de 18e eeuw gebouwd op de plek waar een zilveren icoon van de Aartsengel is gevonden. In het klooster zijn twee musea, het volkenkundig en het kerkelijk museum.

In de zomer wordt Panormitis dagelijks door toeristenbootjes bezocht, vooral bootjes van Rhodos komen hier. Aan het haventje zijn een aantal winkeltjes. Zwemmen kan in dezelfde baai, naast het klooster.

Foto's Panormitis

Panormitis Symi - Dodecanese foto 28 - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 24 - Foto van De Griekse Gids Baai bij Panormitis - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Panormitis is een van de belangrijkste kloosters van de Dodecanese - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 23 - Foto van De Griekse Gids Binnenplaats Panormitis klooster - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Het Panormitis kooster ligt 12 kilometer ten zuiden van de hoofdstad van Symi - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 16 - Foto van De Griekse Gids Binnenplaats Michail Panormitis klooster- Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids De klokkentoren van het Michail Panormitis klooster - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Taxiarchis Michail Panormitis - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 9 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Panormitis»


Gemiddelde temperaturen Panormitis Symi

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Symi: Waar ligt Panormitis?

Waar ligt Symi
De kaart / landkaart van Panormitis© De Griekse Gids 2000-2020