Corendon vakanties
Griekenland TUI 2018

Panormitis - Symi (Griekenland)

Panormitis. Panormitis ligt in het zuiden van het Griekse eiland Symi, in een mooie gesloten baai, 19 kilometer ten zuiden van Symi-stad. Hier bevindt zich het klooster van Archontas Michail Panormitis dat gewijd is aan de aartsengel Michael die de patroonheilige van het eiland Symi is.

Na het Agios Ioannis Theologos klooster op Patmos, is dit het een van de belangrijkste kloosters in Griekenland. Het is in de 18e eeuw gebouwd op de plek waar een zilveren icoon van de Aartsengel is gevonden. In het klooster zijn twee musea, het volkenkundig en het kerkelijk museum.

In de zomer wordt Panormitis dagelijks door toeristenbootjes bezocht, vooral bootjes van Rhodos komen hier. Aan het haventje zijn een aantal winkeltjes. Zwemmen kan in dezelfde baai, naast het klooster.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Panormitis - Panormitis in beeld

Het Panormitis kooster ligt 12 kilometer ten zuiden van de hoofdstad van Symi - Foto van De Griekse Gids Klokkentoren Panormitis - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Michail Panormitis klooster vanaf de haven van Symi - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 20 - Foto van De Griekse Gids Binnenplaats Panormitis klooster - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Gebouw bij Panormitis klooster - Foto van De Griekse Gids Kerk en klooster Panormitis - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 24 - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 13 - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 22 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Panormitis»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Panormitis
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Symi: Waar ligt Panormitis?

Uitstapjes / Trips vanaf Panormitis
De kaart / landkaart van Symi (©De Griekse Gids)

Advertenties


Alles over Griekenland


Griekenland 2018