Symi-stad (Symi)

Symi.  Symi is de hoofdstad van het gelijknamige Griekse eiland: Symi. De stad ligt in het noorden van het eiland, op de hellingen van een heuvel in een mooie baai. Dagelijks varen boten vanaf Kos en Rhodos hier naartoe.

Symi bestaat eigenlijk uit twee dorpen, Ano Symi en Gialos. Ano Symi is de bovenstad, Gialos is het dorp aan de zee. Samen vormen ze een mooi stadje waar allerlei okerkleurige en zalmkleurige gebouwen met rode keramische daken staan. Overal zie je mooie herenhuizen met kleine balkonnetjes en driehoekige frontons.

De huizen zijn als het ware boven elkaar op de hellingen van de heuvel gebouwd en tussen de huizen zie je groene bomen, struiken en grijze rotsen.

Aan de haven zie je overal jachten en zeilboten. Hier is het in de zomer bijna altijd druk. De neoklassieke gebouwen die hier liggen zijn in gebruik als winkels, restaurants en cafeetjes.

Bezienswaardigheden Symi-stad

  • Het Ridder kasteel op het hoogste punt van de bovenstad (Ano Symi).
  • De stenen brug aan de haven.
  • De klokkentoren aan de haven.

 

Foto's Symi-stad - Symi-stad in beeld

Symi stad - Symi Dodecanese foto 123 - Foto van De Griekse Gids Pedi - Symi Dodecanese foto 24 - Foto van De Griekse Gids Symi stad - Symi Dodecanese foto 49 - Foto van De Griekse Gids Pedi - Symi Dodecanese foto 38 - Foto van De Griekse Gids Symi stad - Symi Dodecanese foto 59 - Foto van De Griekse Gids Symi stad - Symi Dodecanese foto 71 - Foto van De Griekse Gids Pedi - Symi Dodecanese foto 3 - Foto van De Griekse Gids Symi stad - Symi Dodecanese foto 139 - Foto van De Griekse Gids Symi stad - Symi Dodecanese foto 103 - Foto van De Griekse Gids Symi stad - Symi Dodecanese foto 89 - Foto van De Griekse Gids Pedi - Symi Dodecanese foto 23 - Foto van De Griekse Gids Pedi - Symi Dodecanese foto 19 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Symi-stad»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Video van Symi-stad

Luchtvideo Symi-stad - Eiland Symi (©De Griekse Gids)


Gemiddelde temperaturen Symi

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Symi: Waar ligt Symi-stad?

Waar ligt Symi
De kaart / landkaart van Symi-stad


Symi vakanties

Athanasia's House

Bekijken

Athanasia's House
Symi
Symi stad
Pedi Beach Hotel

Bekijken

Pedi Beach Hotel
Symi
Pedi
A Symi Residences

Bekijken

A Symi Residences
Symi
Pedi
© De Griekse Gids 2000-2019