Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
   Griekenland weblog

We bezochten het Vulkaaneiland Nisyros

Door: Wendy Nikolidakis- De Griekse Gids

Het Griekse eiland Nisyros is een vulkaaneiland. Hier is het mogelijk om door een actieve krater (de Stefanos Krater) te lopen. De vulkaan slaapt wel, maar dooft niet, omdat hij op actieve breuklijnen ligt. Hij kan dus (ooit) nog wel eens uitbarsten' spannend! Wij zijn vanaf Kos met een boot naar het vulkaaneiland gevaren. Bij aankomst in de haven staan de bussen al te wachten om de toeristen naar de vulkaan te brengen. Na ongeveer een half uur rijden over sterk stijgende wegen kom je aan bij de grootste krater. (de vulkaan heeft 10 grote en kleinere kraters) Hier is een klein kraampje waar men wat kan drinken en vulkaanstenen kan kopen.

Stefanos vulkaan Nisyros
Stefanos vulkaan Nisyros

En dan is het de bedoeling dat men de krater van de vulkaan van Nisyros in gaat. (Of niet, als je niet tegen de hitte kunt) De helft van ons gezin trok de stoute schoenen aan en zette de afdaling in. Moeder bleef met peuter lekker in de schaduw, met een drankje van het mooie uitzicht genieten. Jorgos en de grote kinderen daalden een steile helling af en kwamen beneden in de krater. Het was te merken dat de krater nog leefde, want uit de gaten in de grond kwam warmte en stoom. Bleven ze iets langer stilstaan dan werd het ze nogal heet onder de voeten. Op veel plekken kwamen er dampen uit de gaten in de grond en de geur (stank!) van zwavel is zeer sterk. Na flink wat foto's en video opnames te hebben gemaakt wilden de jongens toch wel de krater uit, want zowel de stank als de hitte waren geen pretje. Met wat vulkaanstenen en een prachtige ervaring rijker kwamen ze weer boven.

Mandraki Nisyros

Op naar de bus die ons terug naar het gezellige havenplaatsje Mandraki bracht, de hoofdstad maar ook de haven van Nisyros. De witte huisjes met de platte daken zijn hier een lust voor het oog. Wat een prachtig plaatsje. En wat een mooie ervaring!

Meer over Nisyros


Lees ook deze populaire artikelen

Bezienswaardigheden en meer op Leros, Griekenland | De Griekse Gids
Bezienswaardigheden en meer op Leros, Griekenland | De Griekse Gids
Kreta filmpjes: de vier departementen van Kreta
Kreta filmpjes: de vier departementen van Kreta
Op vakantie naar Corfu!
Op vakantie naar Corfu!
Kos, fietseiland en veel meer!
Kos, fietseiland en veel meer!

© De Griekse Gids 2000-2023