Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Aghia Pelagia

Aghia Pelagia - Eiland Kythira

Aghia Pelagia. Aghia Pelagia is een leuk kustplaatsje in het noordoosten van eiland Kythira. Het ligt 25 kilometer van hoofdstad Chora (kythira stad). Aghia Pelagia is vernoemd naar de gelijknamige kerk in het dorp, die aan het strand ligt. Het is een van de grootste dorpen van het eiland, met ongeveer 300 vaste inwoners. In het dorp is een haventje en er zijn verschillende restaurants en cafés. Sommige restaurants hebben hun tafeltjes op het strand neergezet, onder dennenbomen. Je zit hier heerlijk! Er zijn diverse hotels en appartementen.

"Aghia Pelagia is een leuke vakantie plaats en prima uitvalsbasis"


Heel geliefd zijn de stranden van Aghia Pelagia, ook omdat het water ondiep is, ideaal dus voor gezinnen met kleine kinderen. In de zomer worden hier allerlei sport activiteiten georganiseerd waaronder beachvolley en beachtennis. Ten zuiden van het dorp zijn verschillende goede stranden zoals Firi Ammos, Kalamitsi, Lorentzo en Lagada. Bij Kakia Lagada ligt de gelijknamige kloof, een prachtig gebied om te bezoeken. Aghia Pelagia is een ideale locatie om te wandelen in de omgeving. Een wandeling naar de kloof is zeker de moeite waard.

Aghia Pelagia
Aghia Pelagia

Vakantie

Wil je op vakantie naar Kythira en zoek je een leuk appartement of goed hotel, bekijk dan hier ons vakantieoverzicht naar Kythira. Wil je het eiland Kythira combineren met een vakantie op de Peloponnesos, boek dan je reis bij Grieksegidsreizen. 

Foto's Aghia Pelagia

Aghia Pelagia | Kythira Griekenland 91 - Foto van De Griekse Gids Aghia Pelagia | Kythira Griekenland 53 - Foto van De Griekse Gids beach Aghia Pelagia Kythira - Foto van jaap39ruyg Aghia Pelagia | Kythira Griekenland 79 - Foto van De Griekse Gids Aghia Pelagia | Kythira Griekenland 87 - Foto van De Griekse Gids Beachbar aan het strand bij Kakia Lagada Kythira - 3 - Foto van De Griekse Gids Firi Ammos Aghia Pelagia Kythira foto 2 - Foto van De Griekse Gids Visserbootjes Aghia Pelagia Kythira - Foto van Daan&Anja Punt Aghia Pelagia | Kythira Griekenland 83 - Foto van De Griekse Gids Aghia Pelagia | Kythira Griekenland 89 - Foto van De Griekse Gids Aghia Pelagia | Kythira Griekenland 60 - Foto van De Griekse Gids Aghia Pelagia | Kythira Griekenland 15 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Aghia Pelagia»

Kakia Lagada

Bij de kloof van Kakia Lagada ligt Paliochora, waar de restanten te zien zijn van een oud-Byzantijns kasteelstadje. Dit kasteel is in de twaalfde eeuw door inwoners van Monemvassia op de Peloponnesos gebouwd en kreeg destijds de naam Agios Dimitrios.

Agios Dimitrios werd de Byzantijnse hoofdstad van het eiland. Toen de piraat Barbarossa in de 16e eeuw met zijn piraten bij het strand van Kakia Lagada aankwam had hij maar een doel; het eiland plunderen en de inwoners van het eiland ofwel vermoorden ofwel als slaaf verkopen. Sinds de catastrofe van Agios Dimitrios is deze plaats ook nooit meer bewoond.

Het mooie strand van Lagada met de Beachbar Laggada Beach en de kloof van Kakia Lagada liggen op wandelafstand van Aghia Pelagia.

Strand bij Kakia Lagada
Lagada Beach


Gemiddelde temperaturen Aghia Pelagia Kythira

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kythira: Waar ligt Aghia Pelagia?

Waar ligt Kythira
De kaart / landkaart van Aghia Pelagia© De Griekse Gids 2000-2021