Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kythira stad

Kythira stad - Eiland Kythira

Chora. Chora of Kythira stad is de hoofdstad van het eiland  Kythira en tegelijk een beschermd, traditioneel dorp. Hoewel het de hoofdstad van het eiland is, wonen hier maar ongeveer 300 vaste inwoners! Chora ligt helemaal in het zuiden van het eiland en is rondom een middeleeuws kasteel gebouwd dat op de top van een rotsachtige berg ligt.

Vanaf het kasteel heb je een waanzinnig uitzicht over Chora, het strand Kapsali en het eilandje Avgo. Het is verstandig om de auto buiten het dorp op het parkeerterrein (aan de rechterkant richting Kapsali) te parkeren en te voet op verkenning te gaan. De straatjes zijn namelijk smal en er is in het stadje weinig ruimte om te parkeren. Dit stadje, dat dus eerder een dorpje lijkt, nodigt uit tot het slenteren door de smalle straatje en het maken van veel prachtige foto's. Op het plein bevindt zich en postkantoor en er zijn twee banken met pinautomaten.

"Chora is een traditioneel dorp, met witte huisjes, smalle steegjes, en kerkjes."

Er is een karakteristiek punt in Chora, waar door iedere toerist wel een foto wordt gemaakt. Dat is het beroemde plekje met de blauwe deur met een trapje ervoor, waarnaast terracotta potten met een bougainville en andere bloemen staan, tenslotte loopt er nog een smal steegje naast. Het ziet er prachtig uit en vooral typisch Grieks, het lijkt wel een ansichtkaart.

Kythira-stad Chora
Kythira-stad Chora

Vakantie

Wil je op vakantie naar Kythira en zoek je een leuk appartement of goed hotel, bekijk dan hier ons vakantieoverzicht naar Kythira. Wil je het eiland Kythira combineren met een vakantie op de Peloponnesos, boek dan je reis bij Grieksegidsreizen. 

Foto's Kythira stad

Kythira stad (Chora) | Griekenland 127 - Foto van De Griekse Gids Kythira stad (Chora) | Griekenland 182 - Foto van De Griekse Gids Kythira stad (Chora) | Griekenland 41 - Foto van De Griekse Gids Kythira stad (Chora) | Griekenland 245 - Foto van De Griekse Gids Kythira stad (Chora) | Griekenland 62 - Foto van De Griekse Gids Kythira stad (Chora) | Griekenland 263 - Foto van De Griekse Gids Kythira stad (Chora) | Griekenland 29 - Foto van De Griekse Gids Kythira stad (Chora) | Griekenland 169 - Foto van De Griekse Gids Kythira stad (Chora) | Griekenland 188 - Foto van De Griekse Gids Kythira stad (Chora) | Griekenland 160 - Foto van De Griekse Gids Kythira stad (Chora) | Griekenland 238 - Foto van De Griekse Gids Kythira stad (Chora) | Griekenland 259 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kythira stad»

Kasteel en kerken

De stad werd in de 14e eeuw door Venetianen gesticht en in het jaar 1503 werd het kasteel gebouwd bovenop de ruïnes van een ouder kasteel dat door Byzantijnen was gebouwd. Daarna is men buiten de muren van het kasteel gaan bouwen. Binnen de muren van het kasteel zijn enkele belangrijke Byzantijnse kerken te zien zoals de kerk van Panagia Mirtidiotissa, de kerk van Pantokrator en de kerk van Agios Ioannis. Bij Panagia Mirtidiotissa worden op de zondag van de Orthodoxie en met Pasen processies gehouden, dan komen duizenden gelovigen van overal uit Griekenland hier naartoe.

Kythira-stad Chora kasteel en kerk
Kythira-stad Chora kasteel en kerk

Museum

In Chora bevindt zich ook het archeologisch museum, met verschillende voorwerpen, beelden en andere vondsten uit de oudheid, maar ook uit de Venetiaanse periode. Helaas is dit museum gesloten vanwege een aardbeving in 2006 en blijkbaar zijn er onvoldoende financiële middelen om het museum te kunnen heropenen. De belangrijkste bezienswaardigheden in het museum zijn de marmeren leeuw uit de zesde eeuw voor Christus en het marmeren beeld uit de Renaissance van Afrodite en Eros. 

Pleinen en uitzicht

In het dorp zijn twee grote pleinen: het centrale plein waar zich het gemeentehuis en de banken bevinden, en het Estavromenos-plein. Wanneer je met de auto richting Kapsali rijdt, dan krijg je een prachtig uitzicht voorgeschoteld, dit is de plek waar je schitterende foto’s kunt maken.

Uitzicht op Kapasali Kythira
Uitzicht op Kapasali Kythira


Gemiddelde temperaturen Kythira stad Kythira

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kythira: Waar ligt Kythira stad?

Waar ligt Kythira
De kaart / landkaart van Kythira stad© De Griekse Gids 2000-2021