Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kapsali

Kapsali - Eiland Kythira

Kapsali. Kapsali is een toeristisch dorpje in het zuiden van eiland Kythira, drie kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Chora. Het ligt aan twee naast elkaar liggende baaien, waar allerlei vissersboten en toeristische boten aanmeren. In het midden van de twee baaien bevindt zich een smal schiereiland waarop het kapelletje van Agios Georgios en een vuurtoren staan.

"Kapsali ligt aan een prachtige baai die door rotsen in tweeën gedeeld wordt."

In Kapsali zijn veel winkels, restaurants en cafés. Ook zijn er allerlei appartementen en hotels, er is zelfs een camping. In de grote baai (westen) meren vooral de toeristische bootjes aan, in de kleine baai (oosten) zie je vooral vissersbootjes.

Kapsali Kythira
Kapsali

Informatie en tips

Wanneer je op het middelste schiereiland staat en naar het binnenland kijkt dan zie je de hoge rotsen en bergen in het achterland, het Venetiaanse kasteel van Chora en het witte klooster van Agios Ioannis dat werkelijk in de rotsen van een steile afgrond is gebouwd. Hier zou de Heilige Agios Ioannis de Theoloog aan zijn boek de ‘Apocalyps’ zijn begonnen, voordat hij naar het eiland Patmos vertrok. Op de hellingen van de berg ligt een dennenbos dat van het dorp een schilderachtig plaatje maakt.

Vakantie

Wil je op vakantie naar Kythira en zoek je een leuk appartement of goed hotel, bekijk dan hier ons vakantieoverzicht naar Kythira. Wil je het eiland Kythira combineren met een vakantie op de Peloponnesos, boek dan je reis bij Grieksegidsreizen. 

Foto's Kapsali

Kapsali Kythira | Griekenland 15 - Foto van De Griekse Gids Kapsali Kythira stad (Chora) | Griekenland 224 - Foto van De Griekse Gids Kapsali Kythira | Griekenland 80 - Foto van De Griekse Gids Kapsali Kythira | Griekenland 36 - Foto van De Griekse Gids Kapsali Kythira | Griekenland 47 - Foto van De Griekse Gids Kapsali Kythira | Griekenland 70 - Foto van De Griekse Gids Kapsali Kythira | Griekenland 75 - Foto van De Griekse Gids Kapsali Kythira | Griekenland 73 - Foto van De Griekse Gids Kapsali Kythira | Griekenland 46 - Foto van De Griekse Gids Kapsali Kythira | Griekenland 82 - Foto van De Griekse Gids Kapsali Kythira | Griekenland 35 - Foto van De Griekse Gids Kapsali Kythira | Griekenland 83 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kapsali»

Stranden

Zwemmen kun je bij de beide baaitjes van Kapsali, waar diverse stranden zijn. Een mooi klein baaitje bevindt zich ten westen van de grote baai, dat tussen hoge, kale rotsen ligt en alleen te voet bereikbaar is. Bij deze stranden van Kapsali kan men allerlei watersporten beoefenen en zijn waterfietsen te huur.

Kythira Strand Kapsali
Strand Kapsali

Vanaf Kapsali heb je een fantastisch uitzicht naar het 200 meter hoge rots eilandje Avgo dat met toeristische bootjes vanuit het dorp bereikbaar is en waar mooie grotten in de zee te zien zijn.


Gemiddelde temperaturen Kapsali Kythira

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kythira: Waar ligt Kapsali?

Waar ligt Kythira
De kaart / landkaart van Kapsali© De Griekse Gids 2000-2024