Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Karvounades

Karvounades - Eiland Kythira

Karvounades. Karvounades is een dorp, zeven kilometer ten noorden Chora, de hoofdstad van Kythira. Het dorp ligt op 322 meter hoogte en de eigenlijke naam is ‘Oi Karvounades’. Het is een handels-dorp en tegelijk een agrarisch dorp, want hier worden door landbouwers vele lokale producten geproduceerd.

In het centrum van het dorp bevindt zich de bakkerij ‘Kythira’, die bekend staat om de productie van paximadi, dat is hard gebakken brood in de steenoven. De naam Karvounades is afgeleid van ‘karvouno’ wat ‘houtskool’ betekent. Waarschijnlijk is de naam na een brand ontstaan waarbij de bomen in de streek afgebrand zijn en de resten door de bewoners als houtskool gebruikt werden.

Hier, in het centrum van Karvounades, staat de kerk van Agios Georgios, herkenbaar aan de lichtblauwe koepel. Ieder jaar worden hier leuke volksfeesten gehouden waar lekkere wijn en eten aan de gasten geserveerd wordt. 

Drie kilometer ten noordoosten van Karvounades ligt het dorp Fratsia waar ieder jaar een grote landbouwtentoonstelling plaatsvindt. In Fratsia zijn de kerken van Agia Eleousa en van Agios Charalambos. De inwoners van het dorp zijn vooral landbouwers en veehouders. In dit gebied grazen vooral koeien, schapen en geiten. In het centrum van het dorp bevindt zich een groot dorpsplein waar een oude waterput staat en een oude basisschool. In het dorp zijn vele mooie herenhuizen te zien, sommige van deze zijn omgetoverd tot appartementen die te huur zijn.

Foto's Karvounades

Komponada strand bij Karvounades op Kythira Griekenland 10 - Foto van De Griekse Gids Wijnmakerij bij Kalokerines en Karvounades | Kythira foto 10 - Foto van De Griekse Gids Kalokerines bij Karvounades | Kythira Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Karvounades Kythira | Griekenland 23 - Foto van De Griekse Gids Karvounades Kythira | Griekenland 26 - Foto van De Griekse Gids Karvounades Kythira | Griekenland 25 - Foto van De Griekse Gids Karvounades Kythira | Griekenland 15 - Foto van De Griekse Gids Wijnmakerij bij Kalokerines en Karvounades | Kythira foto 4 - Foto van De Griekse Gids Kalokerines bij Karvounades | Kythira Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Karvounades Kythira | Griekenland 18 - Foto van De Griekse Gids Kalokerines bij Karvounades | Kythira Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Karvounades Kythira | Griekenland 27 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Karvounades»


Gemiddelde temperaturen Karvounades Kythira

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kythira: Waar ligt Karvounades?

Waar ligt Kythira
De kaart / landkaart van Karvounades© De Griekse Gids 2000-2024