Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Avlemonas

Avlemonas - Eiland Kythira

Avlemonas. Avlemonas wordt beschouwd als een van de mooiste kustplaatsen van Kythira. Dit pittoreske vissersdorp ligt in het oosten van het eiland, ongeveer twintig kilometer ten noordoosten van Chora (Kythira stad) en vijfentwintig kilometer ten zuidoosten van Aghia Pelagia, in de baai van Agios Nikolaos.

"Avlemonas ligt in een rotsachtige omgeving met vele kleine baaien."

De baaitjes geven een romantische uitstraling aan het dorp. In de kleine baaien zijn "zwembad-trapjes" gemaakt om het de mensen gemakkelijk te maken hier te zwemmen. Avlemonas heeft veel vaste toeristen, dat zijn toeristen die ieder jaar weer hier hun vakantie komen doorbrengen. Er is een klein haventje waar veel restaurants en cafés zijn. Op een kleine hoogte, nabij het dorp, zijn de ruïnes te zien van een Venetiaans kasteel uit de dertiende eeuw, de Grieken noemen het ‘Kastraki’, dat betekent letterlijk ‘klein kasteel’.
 

Avlemonas Kythira
Avlemonas Kythira

Vakantie

Wil je op vakantie naar Kythira en zoek je een leuk appartement of goed hotel? Bekijk dan hier ons vakantieoverzicht naar Kythira. Wil je het eiland Kythira combineren met een vakantie op de Peloponnesos, boek dan je reis bij Grieksegidsreizen. 

Foto's Avlemonas

Avlemonas Kythira | Griekenland 98 - Foto van De Griekse Gids Avlemonas Kythira | Griekenland 67 - Foto van De Griekse Gids Visser Avlemonas Kythira | Griekenland 63 - Foto van De Griekse Gids Avlemonas Kythira | Griekenland 58 - Foto van De Griekse Gids Avlemonas Kythira | Griekenland 95 - Foto van De Griekse Gids Avlemonas Kythira | Griekenland 43 - Foto van De Griekse Gids Avlemonas Kythira | Griekenland 11 - Foto van De Griekse Gids Avlemonas Kythira | Griekenland 47 - Foto van De Griekse Gids Avlemonas Kythira | Griekenland 92 - Foto van De Griekse Gids Avlemonas Kythira | Griekenland 78 - Foto van De Griekse Gids Avlemonas Kythira | Griekenland 93 - Foto van De Griekse Gids Avlemonas Kythira | Griekenland 85 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Avlemonas»

Een andere bezienswaardigheid is het huis ‘Cavallini’ dichtbij aan de haven, waar een oude zonneklok te zien is op de buitenmuur, precies boven de voordeur. Dit gebouw was in de negentiende eeuw een Hongaars-Oostenrijks consulaat.  Buiten het dorp bij de locatie ‘Vouni’ bevindt zich het kapelletje van Agios Georgios. Dit kerkje is in de zesde eeuw bovenop de ruïnes van een Minoïsche nederzetting gebouwd. Het panoramische uitzicht vanaf hier over de baai van Agios Nikolaos en Avlemonas is prachtig.

In 1802 is bij de baai van Agios Nikolaos een vrachtschip gezonken dat namens Lord Elgin marmeren beelden en andere voorwerpen vervoerde. Men vermoedt dat er nog steeds op de bodem van de zee schatten kunnen liggen. Bij Avlemonas ligt het grootste strand van Kythira, dat is het zandstrand van Paleopoli. Hier zou volgens de Griekse mythologie, de godin Aphrodite uit het schuim van het zeewater geboren zijn. Iets verder ligt het populairste strand van Kythira: Kaladi. Het strand bestaat uit drie kleine baaien die via een trap met 130 treden bereikbaar zijn.


Gemiddelde temperaturen Avlemonas Kythira

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kythira: Waar ligt Avlemonas?

Waar ligt Kythira
De kaart / landkaart van Avlemonas



© De Griekse Gids 2000-2023