Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Aroniadika

Aroniadika - Eiland Kythira

Aroniadika Kythira. Aroniadika is een traditioneel dorpje op het eiland Kythira, met stenen huizen, smalle steegjes en veel boogbruggen. Het dorp ligt op een knooppunt, min of meer in het centrum van Kythira, tien kilometer van Aghia Pelagia en vijftien kilometer van Chora (Kythira stad). Als je naar het dorp rijdt, valt van in de verte de kerk al op, die een groen met rood koepeldak heeft, een fijn herkenningspunt. In het dorp bevindt zich een erg leuk kafeneion die strak geel met blauw is geverfd, een leuk restaurant op de T-splitsing en er is een grote supermarkt. Het dorp staat bekend om de mooie, traditionele gebouwen en om de productie van goede honing.

Sommige gehuchten bij het dorp zijn tot architecturaal beschermde gehuchten verklaard. Wat een grote indruk maakt is de variëteit van de voordeuren van de huizen die in alle vormen en kleuren zijn en waar boven op de deur op de gevel meestal het jaartal is te zien van wanneer het huis is gebouwd. Sinds de middeleeuwen hebben mensen hier gewoond en de oude verlaten gebouwen die hier stonden zijn de afgelopen jaren veelal gerestaureerd waardoor het dorp in trek is geraakt. In en bij het dorp zijn diverse appartementen waar men kan verblijven. Volgens de traditie zou dit dorp gesticht zijn door de inwoners van Paliochora nadat in 1537 Barbarossa hun dorpje plunderde.

De naam Aroniadika is afgeleid uit de naam Aronis, dat was een vooraanstaande familie in de 18e en de 19e eeuw. De meeste gebouwen in het dorp bestaan uit twee verdiepingen, met aan de buitenkant de trappen. De huizen zijn dicht bij elkaar gebouwd en de stenen steegjes zijn vrij smal. Het dorp kende in de 19e eeuw een grote welvaart en die was mede te danken aan de vele ambachtslieden die metalen landbouwwerktuigen maakten, zoals schoppen en hamers. 

Foto's Aroniadika

Aroniadika Kythira | Griekenland 21 - Foto van De Griekse Gids Aroniadika Kythira | Griekenland 4 - Foto van De Griekse Gids Aroniadika Kythira | Griekenland 20 - Foto van De Griekse Gids Aroniadika Kythira | Griekenland 23 - Foto van De Griekse Gids Aroniadika Kythira | Griekenland 26 - Foto van De Griekse Gids Aroniadika Kythira | Griekenland 9 - Foto van De Griekse Gids Aroniadika Kythira | Griekenland 6 - Foto van De Griekse Gids Aroniadika Kythira | Griekenland 24 - Foto van De Griekse Gids Aroniadika Kythira | Griekenland 15 - Foto van De Griekse Gids Aroniadika Kythira | Griekenland 25 - Foto van De Griekse Gids Aroniadika Kythira | Griekenland 13 - Foto van De Griekse Gids Aroniadika Kythira | Griekenland 3 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Aroniadika»


Gemiddelde temperaturen Aroniadika Kythira

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kythira: Waar ligt Aroniadika?

Waar ligt Kythira
De kaart / landkaart van Aroniadika© De Griekse Gids 2000-2024