Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Mylopotamos

Mylopotamos - Eiland Kythira

Mylopotamos. Mylopotamos is een van de oudste dorpen van Kythira, een dorp dat te midden van een groene omgeving ligt. In het dorp hoor je overal stromend water, een mooi rustgevend gehoor. Mylopotamos ligt ongeveer vijftien kilometer ten noorden van Chora en heeft de naam te danken aan de vele watermolens die hier in het gebied zijn (mylos = molen en potamos = rivier). Het dorp wordt door de lokale bevolking beschouwd als een van de mooiste dorpen op Kythira. 

In het centrum van het dorp bevindt zich de kerk van Agios Charalambos met haar hoge klokkentoren. Heel gezellig is het hier bij het plaatselijke kafeneion waar gasten in de zomer verkoeling zoeken in de schaduw van de bomen, waar allerlei tafeltjes en stoelen onder staan. De bewoners van dit dorp verzorgen hun huizen en straten goed, alles is netjes. Het is inderdaad een van de leukste en mooiste dorpen van Kythira.

Dichtbij het plein is een kleine waterval en in het water daarvan zwemmen eenden. Kato Chora, zo noemt men een ander deel van het dorp dat minder dan een kilometer verder in het westen ligt, is het meest traditionele deel van Mylopotamos. Daar bevinden zich de oude Engelse school en de ruïnes van een oud Venetiaans kasteel die ons herinneren aan de bezetting door de Engelsen (1709) en Venetianen (1502). 

Vlakbij het dorp bevindt zich de waterval van Fonissa (Kataraktis tis Fonissas). De wandeling vanaf het dorp, die niet langer duurt dan tien minuten, loopt door een schitterend gebied waar veel hoge platanen zijn. De waterval is ongeveer twintig meter hoog en overal worden kleine meertjes gevormd waardoor het bos hier sprookjesachtig lijkt. Fonissa betekent letterlijk moordenares en deze naam heeft de waterval te danken aan een legende die zegt dat hier eens een jong meisje is verdronken waarna de waterval deze naam kreeg. 

Een andere bezienswaardigheid is de grot van Agia Sofia die 2200 vierkante meter groot is en waar mooie stalactieten en stalagmieten te zien zijn. In de grot bevindt zich de kerk van Agia Sofia, waar schilderingen op de rotsen te zien zijn uit de dertiende eeuw.

Foto's Mylopotamos

Limnionas bij Mylopotamos Kythira | Griekenland 124 - Foto van De Griekse Gids Mylopotamos Kythira | Griekenland 66 - Foto van De Griekse Gids Mylopotamos Kythira | Griekenland 32 - Foto van De Griekse Gids Limnionas bij Mylopotamos Kythira | Griekenland 125 - Foto van De Griekse Gids Mylopotamos Kythira | Griekenland 80 - Foto van De Griekse Gids Limnionas bij Mylopotamos Kythira | Griekenland 48 - Foto van De Griekse Gids Mylopotamos Kythira | Griekenland 2 - Foto van De Griekse Gids Mylopotamos Kythira | Griekenland 9 - Foto van De Griekse Gids Mylopotamos Kythira | Griekenland 11 - Foto van De Griekse Gids Mylopotamos Kythira | Griekenland 36 - Foto van De Griekse Gids Mylopotamos Kythira | Griekenland 14 - Foto van De Griekse Gids Limnionas bij Mylopotamos Kythira | Griekenland 126 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Mylopotamos»


Gemiddelde temperaturen Mylopotamos Kythira

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kythira: Waar ligt Mylopotamos?

Waar ligt Kythira
De kaart / landkaart van Mylopotamos© De Griekse Gids 2000-2024