Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Mylopotamos

Mylopotamos - Eiland Kythira

Mylopotamos. Mylopotamos is een van de oudste dorpen van Kythira, een dorp dat te midden van een groene omgeving ligt. In het dorp hoor je overal stromend water, een mooi rustgevend gehoor. Mylopotamos ligt ongeveer vijftien kilometer ten noorden van Chora en heeft de naam te danken aan de vele watermolens die hier in het gebied zijn (Mylos = Molen en Potamos = rivier). Het dorp wordt door de lokale bevolking beschouwd als een van de mooiste dorpen op Kythira. 

In het centrum van het dorp bevindt zich de kerk van Agios Charalambos met haar hoge klokkentoren. Heel gezellig is het hier bij het plaatselijke kafeneion waar gasten in de zomer verkoeling zoeken in de schaduw van de bomen, waar allerlei tafeltjes en stoelen onder staan. De bewoners van dit dorp verzorgen hun huizen en straten goed, alles is netjes. Het is inderdaad een van de leukste en mooiste dorpen van Kythira.

Dichtbij het plein is een klein watervalletje en in het water daarvan zwemmen eenden. Kato Chora, zo noemt men een ander deel van het dorp dat minder dan een kilometer verder in het westen ligt, is het meest traditionele deel van Mylopotamos. Daar bevinden zich de oude Engelse school en de ruïnes van een oud Venetiaans kasteel die ons herinneren aan de bezetting door de Engelsen (1709) en door de Venetianen (1502). 

Vlakbij het dorp bevindt zich de waterval van Fonissa (Kataraktis tis Fonissas). De wandeling vanaf het dorp, die niet langer duurt dan tien minuten, loopt door een schitterend gebied waar veel hoge platanen zijn. De waterval is ongeveer twintig meter hoog en overal worden kleine meertjes gevormd waardoor het bos hier sprookjesachtig lijkt. Fonissa betekent letterlijk moordenares en deze naam heeft de waterval te danken aan legende die zegt dat hier eens een jong meisje is verdronken waarna de waterval deze naam kreeg. 

Een andere bezienswaardigheid is de grot van Agia Sofia die 2200 vierkante meter groot is en waar mooie stalactieten en stalagmieten te zien zijn. In de grot bevindt zich de kerk van Agia Sofia waar schilderingen op de rotsen te zien zijn uit de dertiende eeuw.

Foto's Mylopotamos

Mylopotamos Kythira | Griekenland 95 - Foto van De Griekse Gids Mylopotamos Kythira | Griekenland 43 - Foto van De Griekse Gids Mylopotamos Kythira | Griekenland 79 - Foto van De Griekse Gids Mylopotamos Kythira | Griekenland 41 - Foto van De Griekse Gids Mylopotamos Kythira | Griekenland 37 - Foto van De Griekse Gids Limnionas bij Mylopotamos Kythira | Griekenland 111 - Foto van De Griekse Gids Mylopotamos Kythira | Griekenland 93 - Foto van De Griekse Gids Mylopotamos Kythira | Griekenland 34 - Foto van De Griekse Gids Mylopotamos Kythira | Griekenland 81 - Foto van De Griekse Gids Mylopotamos Kythira | Griekenland 18 - Foto van De Griekse Gids Limnionas bij Mylopotamos Kythira | Griekenland 112 - Foto van De Griekse Gids Mylopotamos Kythira | Griekenland 4 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Mylopotamos»


Gemiddelde temperaturen Mylopotamos Kythira

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kythira: Waar ligt Mylopotamos?

Waar ligt Kythira
De kaart / landkaart van Mylopotamos© De Griekse Gids 2000-2021