Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Drama-stad - Regio Drama

Drama-stad. De stad Drama is een rustige stad met meerdere musea, moderne pleinen, hotels, restaurants, cafés en clubs. De stad is niet alleen een economisch en commercieel centrum omdat hier belangrijke jaarlijkse commerciële tentoonstelling plaats vinden, het is ook een stad dat bekend staat om de vele culturele en sportieve activiteit. Elk jaar worden hier literaire en artistieke evenementen gehouden met veel tentoonstellingen met kunstenaars uit andere Balkanlanden. Eind juni nemen bewoners en gastkunstenaars deel aan de stadsfeesten die bekend staan ​​als de Eleftheria, met als meest karakteristieke evenement de gevestigde koorbijeenkomst.

In september organiseert de gemeente Drama elk jaar wat een succesvolle Kortfilmfestival, dat de afgelopen jaren is verrijkt met een internationale afdeling en met vele hommages.

Geschiedenis Drama-stad

De oudste menselijke nederzetting in de huidige stad Drama werd ontdekt na systematische opgravingen in de prehistorische nederzetting Arkadikos. Vanaf het midden van de 6e eeuw voor Christus vormde deze neolithische nederzetting de eerste woonkern van de huidige stad. Tijdens de vroegchristelijke periode (4e - 7e eeuw n.Chr.) was Drama een kleine versterkte stad die ongeveer hetzelfde gebied besloeg als de nederzetting uit de klassieke periode. Omdat het de belangrijkste nederzetting in de vruchtbare vallei van Philippi was, maakte het administratief gezien deel uit van het territorium van de Romeinse kolonie Philippi, de zogenaamde Augustus Julius Phillipi.

In het midden van de Byzantijnse periode (9e - 13e eeuw n.Chr.) ontwikkelde Drama zich tot een belangrijke garnizoensstad. Uit oude geschreven bronnen die bewaard zijn gebleven, waren de namen van het kasteel vroeger "Darma" (1172) en "Dramme" (1206).  In 1204 viel Drama in handen van de kruisvaarders en in 1223-1224 veroverde Theodoros I Komnenos Doukas, keizer van Thessaloniki, vervolgens de stad. In 1230 werd de stad veroverd door een Bulgaarse tsaar, terwijl hij in de jaren 1242-1243 en 1246 terugkeerde in Byzantijnse handen wanneer loannis Vatatzis Oost-Macedonië heroverde.

Foto's Drama - Drama in beeld

Kunstwerkje in boom bij de grot van de Angitis rivier bij Prosotsani. - Foto van Anna Drama - Foto van annoula park - Foto van annoula Kerkje in Drama - Foto van AJP


meer foto's Drama»


Gemiddelde temperaturen Drama-stad Drama

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C


Drama: Waar ligt Drama-stad?

Waar ligt Drama
De kaart / landkaart van Drama-stad© De Griekse Gids 2000-2021