Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Agios Gordis

Agios Gordis - Eiland Corfu

Agios Gordis (Agios Gordios). Agios Gordios ligt in het westen van het mooie eiland Corfu, 17 kilometer ten zuidwesten van Corfu stad. Dit prachtige zandstrand met twee in zee lopende kapen en de groene heuvels op de achtergrond, was ooit een ongerept strand. Tegenwoordig zijn er bij het mooie strand hotels en restaurants en is het een van de populairste badplaatsen van Corfu. Agios Gordios is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, omdat het water zeer geleidelijk dieper wordt. Er is een duiksportcentrum bij het strand en ook andere watersporten zijn hier mogelijk. In het dorp zijn allerlei toeristische winkeltjes, minimarkets, fruitwinkels, bars, cafés en restaurants.

"Agios Gordios: een leuk vakantieplaatsje met een mooi zandstrand."

De naam heeft deze plaats aan het kerkje Agios Gordios te danken, dat in het centrum, dicht bij het strand staat. Aan het strand zijn leuke zaken zoals tavernes en beachbars. Aan de linkerkant van het strand, in de zee, ligt een hoge rots, de Grieken noemen het Ortolithi (=Rechtstaande rots).

Video over Agios Gordis

Vakantie in Agios Gordios

Wil je een heerlijke vakantie in Agios Gordios op prachtig Corfu beleven? Bekijk het uitgebreide aanbod vakanties naar Agios Gordios. Reizen naar Agios Gordios worden tevens aangeboden door Griekse Gids Reizen ook als eilandhopvakantie in combinatie met bijvoorbeeld Parga en Lefkas.

Foto's Agios Gordis

Agios Gordis (Gordios) | Corfu | Griekenland 37 - Foto van De Griekse Gids Agios Gordis (Gordios) | Corfu | Griekenland 32 - Foto van De Griekse Gids Agios Gordis (Gordios) | Corfu | Griekenland 23 - Foto van De Griekse Gids Natuur bij Agios Gordis | Corfu | Griekenland 6 - Foto van De Griekse Gids Restaurant Sabbia | Agios Gordis (Gordios) | Corfu | foto 3 - Foto van De Griekse Gids Natuur bij Agios Gordis | Corfu | Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids Agios Gordis (Gordios) | Corfu | Griekenland 16 - Foto van De Griekse Gids Agios Gordis (Gordios) | Corfu | Griekenland 41 - Foto van De Griekse Gids Agios Gordis (Gordios) | Corfu | Griekenland 34 - Foto van De Griekse Gids Agios Gordis (Gordios) | Corfu | Griekenland 54 - Foto van De Griekse Gids Agios Gordis (Gordios) | Corfu | Griekenland 46 - Foto van De Griekse Gids Agios Gordis (Gordios) | Corfu | Griekenland 52 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Agios Gordis»

Het strand van Agios Gordios

Het strand van Agios Gordios is een van de meest populaire zandstranden van Corfu en is ongeveer 1 kilometer lang. Het heeft ondiep water waardoor het ideaal is voor gezinnen met kinderen. De kerk van Agios Gordiou is gebouwd aan de kust, in het midden van het strand. Om het strand van Agios Gordis te bereiken zijn er 2 wegen die je kunt nemen, een weg die begint bij Kato Garouna langs rijen olijfbomen die kenmerkend zijn voor Corfu en de andere weg is via het pittoreske dorpje Sinarades. Op het strand zijn ligbedjes en parasols te huur. Wanneer er wind staat ontstaan er golven, wat de waterpret alleen maar vergroot.

Strand Agios Gordios
Het mooie strand van Agios Gordios

De straatjes

In Agios Gordios kun je vanaf boven in het dorp helemaal naar beneden, tot aan het strand rijden of wandelen. Je komt langs allerlei leuke winkeltjes, taverna's en restaurantjes. Tip: stop eerst bij het uitkijkpunt hoog op de berg en geniet van het geweldige uitzicht op het strand, de zee, het dorp en de karakteristieke rots in zee. Het is handig om bovenin het dorp langs de weg te parkeren. Je kunt ook het bordje "Public Parking" naar links volgen als je het dorp binnen komt rijden. Wandel naar beneden langs de leuke winkeltjes en geniet van een lekker drankje of ijsje op een terrasje.

Winkeltje in Agios Gordios
Winkeltje in Agios Gordios

Bezienswaardigheden in de omgeving van Agios Gordios

In de omgeving van Agios Gordios liggen een aantal leuke dorpjes.

Sinerades
Op 3,9 kilometer van Agios Gordios ligt het dorp Sinerades. Het is leuk om hier eens naartoe te gaan, want hier bevindt zicht het Folklore museum van Centraal Corfu. Hier kun je zien hoe de mensen in de 19e eeuw leefden. Er zijn allerlei voorwerpen en materialen te zien die mensen in de huishouding en de landbouw gebruikten.  Sinarades is een leuk, authentiek dorp met een dorpsplein, smalle straatjes, oude huizen met geraniums en citroenbomen.

Kato Garouna
Kato Garouna ligt op slechts 3 kilometer van Agios Gordios.  Het ligt op een heuvel en het bestaat uit oude huizen. Het is leuk om vanuit Agios Gordios naar dit dorpje te wandelen. De weg die het dorp binnengaat, leidt naar een plein. Op de top van de heuvel ligt de kerk van Аgiоs Nikοlаos, met een klokkentoren en een interessante sculptuur. Ongeveer 2 kilometer ten westen van Katο Gаrouna in de bergen ligt de kleine kerk van Аgios Pantelеimоnаs. Deze kerk wordt veel bezocht, omdat het een mooi panoramisch uitzicht heeft.

Ano Garouna
Het dorp Ano Garouna ligt op de westelijke helling van de berg Agioi Deka, op een hoogte van 340 meter. Het dorp Ano Garouna staat bekend om zijn bronnen en de prachtige zonsondergang. Het dorp heeft vier oude kerken, de grootste is die van de Heilige Maagd Maria.

Kamara
Kamara is een oud en traditioneel dorp op Corfu. Hemelsbreed ligt het op maar 1,6 km van Agios Gordios, maar over de weg is het ongeveer 6 kilometer. Kamara is gelegen aan de rand van de berg Agioi Deka. Het dorp wordt gekenmerkt door oude huizen en herenhuizen. Het is hier de moeite waard om de kerken van Agios Vasilios en Aartsengelen Michael en Gabriël te bezoeken.

Pentati
Het dorpje Pentati ligt op ongeveer 3,7 kilometer van Agios Gordios. Het prachtige uitzicht op zee en de beroemde Ortholithi-rots zijn de trekpleisters. Er zijn traditionele huizen en een klein plein te vinden. Net onder het dorp ligt het beroemde strand van Agios Gordios en er zijn talloze kleine stranden die erop wachten om ontdekt te worden.

Uitzicht op Agios Gordios
Uitzicht op het prachtige Agios Gordios

Links

  • Agios Gordis: een van de mooiste stranden van Corfu. Heb je er wel eens over nagedacht hoe lang de Griekse kustlijn zou kunnen zijn? Je gelooft het haast niet, maar het antwoord is 16.000 kilometer! Inmiddels hebben we heel veel stranden gezien, maar lang nog niet allemaal. We beginnen met Agios Gordis.
  • Top 10 leukste plekjes op Corfu  Corfu is zo'n eiland waarvan het lastig is om een top 10 samen te stellen, eenvoudigweg omdat er zoveel meer leuke plekjes zijn! Na veel wikken en wegen is dan hier onze top 10 van Corfu.
  • 15 redenen om naar Corfu te gaan Op Corfu is zeer veel moois te zien! We geven hier 15 tips!
  • Met de scooter op Corfu Het grootste voordeel van het met de scooter een eiland of een stuk van het vasteland te doorkruisen is het feit dat je werkelijk alles kunt zien. Geen strandje is onbereikbaar, al moet je soms ook wel even in de brandende zon een bergje op of af lopen.

Gemiddelde temperaturen Agios Gordis Corfu

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Corfu: Waar ligt Agios Gordis?

Waar ligt Corfu
De kaart / landkaart van Agios Gordis© De Griekse Gids 2000-2023