Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Pantokrator

Pantokrator - Eiland Corfu

Pantokrator Corfu. De berg Pantokrator is de hoogste berg van het eiland Corfu. Hier op de top op 911 meter hoogte bevindt zich het Ypsilos Pantokrator-klooster. Vanaf hier kun je genieten van een geweldig uitzicht. Je kunt de top met auto of scooter bereiken. De berg is ook geschikt om mooie wandelingen te maken. Als je besluit om te gaan wandelen, begin dan vanuit het dorp Palia Peritheia of Strinilas en wandel dan helemaal naar de top naar het klooster. Het is een pittige wandeling maar je zult beloond worden door de prachtige uitzichten. De routes rondom Pantokrator behoren tot de meest indrukwekkende routes van Corfu en het uitzicht vanaf de kale berg en het fascinerende landschap zijn meer dan de moeite waard.

De kerk van de klooster heeft een indrukwekkende vergulde iconostase en mooie muurschilderingen. Traditionele dorpen zijn hier Sinies en Peritheia waar je de traditionele architectuur van Corfu zult opmerken.

Onze vriend Frans Groenendaal bezocht de top van Pantokrator met een scooter en vertelt: "Het is klimmen geblazen met daarna weer mooie afdalingen. Overal liggen de grote, zwarte netten onder de olijfbomen alvast klaar voor de komende oogst. We rijden het binnenland in, op weg naar die hoge knoert: de Pantokrátoras. Het is een helse, maar super mooie tocht. Onderweg zie je vele dorpen die als het ware tegen de berg zijn aangeplakt. Wat een mooi gezicht. Op het eind moeten we een heel klein stukje lopen. Het uitzicht boven op de berg is fantastisch. Je ziet bijna het hele eiland en je kijkt zo Albanië binnen. Op de top staat ook een klooster uit 1347, gebouwd door de inwoners van de 23 omliggende dorpen!"

Foto's Pantokrator

Luchtfoto Ypsos Pyrgi Pantokrator Corfu - Foto van De Griekse Gids Pantokrator vanaf het strand van Barbati op Corfu - Foto van De Griekse Gids Pantokrator vanaf het strand van Ypsos op Corfu - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Pantokrator»


Gemiddelde temperaturen Pantokrator Corfu

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Corfu: Waar ligt Pantokrator?

Waar ligt Corfu
De kaart / landkaart van Pantokrator© De Griekse Gids 2000-2024