Sidari (Corfu)

SIDARI. Sidari behoort tot de leukste toeristenplekjes van het eiland Corfu. Het ligt ongeveer 36 kilometer vanaf Corfu-stad (55 minuten met de auto) in noordelijke richting en is via een schitterende, kronkelige autoroute via de groene bergen van Corfu te bereiken.

Het zandstrand van Sidari hoort tot de beste stranden van Corfu, het is prachtig en bijna alle watersporten zijn hier mogelijk. Het water is hier erg ondiep en daarom is het dan ook ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. De grootste attractie van Sidari is Canal d'Amour. Dat zijn inhammen die tussen de zandsteenrotsen zijn ontstaan, doordat het zeewater het zachte zandsteen heeft weg geslepen. Men beweert over het aldus ontstane kanaal, dat ieder stel dat in het kanaal zwemt altijd bij elkaar zal blijven. Een andere versie van het verhaal zegt dat iedereen die erin zwemt terwijl het kanaal in schaduw ligt, altijd gelukkig zal zijn in de liefde. Er is ook nog een derde versie en in de deze versie wordt beweerd dat iedere vrijgezel die erdoorheen zwemt, de man of vrouw van haar of zijn dromen vlug zal ontmoeten. Hoe dan ook, het Canal dámour is een prachtig stukje natuur en het wordt zeer vaak gefotografeerd.

Sidari is een gezellige en levendige plaats. De hoofdstraat loopt langs het strand en tussen het strand en deze weg bevinden zich souvenirwinkeltjes, snackbars, bars, discotheken en tavernes. Er zijn vele mogelijkheden voor uitgaan. Er zijn volop gezellige bars en eetgelegenheden en leuke winkeltjes. Het gebied rond Sidari is rijk aan eikenbossen en platanen. Langs de kust bevinden zich allereli verlaten baaien. Je kunt in Sidari motors, fietsen en auto's huren, om zo de omgeving betere te leren kennen. Ook kun je een paard huren om langs de schitterende baaien te rijden.

Vlakbij Sidari ligt een van de oudste nederzettingen van Corfu. Er zijn overblijfselen gevonden van een preneolithische nederzetting van ca. 700 v. Chr. Deze overblijfselen zijn nu te bezichtigen in het Archeologisch Museum van Corfu. Vanaf Sidari kunt u ook boottochten maken naar o.a. Roda, Paleokastritsa en Kassiopi of naar de eilandjes voor de kust.

Foto's Sidari - Sidari in beeld

Corfu - Foto van Tenna Sidari | Corfu | De Griekse Gids - foto 38 - Foto van De Griekse Gids Sidari | Corfu | De Griekse Gids - foto 28 - Foto van De Griekse Gids Zandstrand Sidari - Corfu - Foto van De Griekse Gids Sidari | Corfu | De Griekse Gids - foto 11 - Foto van De Griekse Gids Sidari | Corfu | De Griekse Gids - foto 22 - Foto van De Griekse Gids Corfu - Foto van Tenna Sidari Corfu - Canal d'amour 7 - Foto van De Griekse Gids Sidari Corfu - Canal d'amour - Foto van De Griekse Gids Sidari | Corfu | De Griekse Gids - foto 35 - Foto van De Griekse Gids Sidari | Corfu | De Griekse Gids - foto 41 - Foto van De Griekse Gids Sidari | Corfu | De Griekse Gids - foto 43 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Sidari»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Corfu

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Corfu: Waar ligt Sidari?

Waar ligt Corfu
De kaart / landkaart van Sidari


Corfu vakanties

Grecotel LUX ME Daphnilla Bay Dassia

Bekijken

Grecotel LUX ME Daphnilla Bay Dassia
Corfu
Dassia
Roda Beach Resort & Spa

Bekijken

Roda Beach Resort & Spa
Corfu
Roda
Grecotel Eva Palace

Bekijken

Grecotel Eva Palace
Corfu
Komeno
Niki Apartments

Bekijken

Niki Apartments
Corfu
Gastouri
© De Griekse Gids 2000-2019