Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kontokali

Kontokali - Eiland Corfu

Kontokali. Kontokali is een klein toeristisch plaatsje op het Griekse eiland Corfu, aan de drukke weg van Corfu stad naar Dassia, op 8 kilometer van Corfu stad. Het ligt nabij de jachthaven bij Gouvia. In Kontokali zijn allerlei hotels en appartementen. Er zijn wat restaurantjes en er is een grote supermarkt. De natuur in de omgeving is prachtig.

"Kontokali is een goede uitvalsbasis om Corfu te verkennen."

Het is eigenlijk meer een straat met wat restaurants, een echte dorpskern ontbreekt. Er zijn auto's, brommers en fietsen te huur. De jachthaven van het dichtbijgelegen Gouvia is de moeite waard om te bezoeken. Tegenover de jachthaven bevindt zich het eilandje Lazareto, ook wel Gouvino genoemd, dat fraai begroeid is.

Kontokali Corfu
Kontokali vanuit de lucht gezien

Vakantie in Kontokali

Wil je een relaxte vakantie in Kontokali op het prachtige Corfu meemaken? Bekijk het uitgebreide aanbod vakanties naar Kontokali. Vakanties naar Kontokali worden tevens aangeboden door Griekse Gids Reizen ook als eilandhopvakantie in combinatie met bijvoorbeeld Parga en Lefkas. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447

Foto's Kontokali

Kontokali Corfu - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Kontokali Corfu - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Kontokali Corfu - Luchtfoto - Uitzicht op Gouvia - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Kontokali Corfu - Luchtfoto - Uitzicht op Gouvia - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Kontokali Corfu - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kontokali»

Het strand

Het strand is goed georganiseerd  en de azuurblauwe zee, zand en kiezels trekken veel toeristen. Het water is ondiep en veilig voor de kinderen. Het is bekroond met de Blauwe Vlag, wat betekent dat het er schoon is en goed georganiseerd. Er zijn tavernes en restaurants rond het strand en strandbars met snacks en drankjes.

Geschiedenis

Kontokali heeft zijn naam te danken aan aan de Corfiotische aristocraat Kontokalis. Op Corfu waren er verschillende aristocraten die hun eigen schepen hadden of als gouverneurs dienden. Vijf van deze reders waaronder Christoforos Kontokalis, namen met hun boten deel aan de zeeslag van Lepanto (Nafpaktos). Het volk van Corfu eerde de aristocraat Kontokalis. De zeekapitein en scheepseigenaar kreeg het landgoed door de Venetianen toegekend na zijn succesvolle deelname aan de Slag bij Lepanto.

Ligging

Het gebied van Kontokali begint bij het kleine klooster van Sotiriotissa en eindigt aan de grens met Gouvia. Tegenwoordig zijn deze twee samengevoegd aangezien het gebied is gemoderniseerd en er nieuwe huizen en hotels bij zijn gebouwd, met als gevolg dat de ruimte tussen de twee dorpen volledig is opgevuld.


Gemiddelde temperaturen Kontokali Corfu

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Corfu: Waar ligt Kontokali?

Waar ligt Corfu
De kaart / landkaart van Kontokali© De Griekse Gids 2000-2024