Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kassiopi

Kassiopi - Eiland Corfu

Kassiopi. Kassiopi is een badplaats, in het noordwesten van het Griekse eiland Corfu. De naam Kassiopi bestaat uit "Kassi" (grens) en "opia" (uitkijkpunt), de ligging ervan zal hiervoor verantwoordelijk zijn: met uitzicht over zee naar Albanië.

Kassiopi is een leuk stadje waar het toerisme de traditionele aspecten niet verloren heeft doen gaan. Het leuke van Kassiopi is dat er meer villa's gebouwd worden dan grote hotels, waardoor de omgeving mooi is gebleven.

Kassiopi is een badplaats in een mooie omgeving

Het ligt op 36 km van Corfu stad waarmee het een dagelijkse bootverbinding heeft. Op een van de landtongen bij Kassiopi staat een ruïne van een kasteel uit de 13e eeuw.

Langs de gezellige kade en in het dorp zijn leuke terrasjes en veel winkeltjes. De haven ligt aan een baai, als je aan de westkant van die baai omhoog loopt dan kom je bij de overblijfselen van het kasteel. Hier is ook een bar-restaurant van waaruit het uitzicht over de Ionische zee prachtig is. Beneden aan het kiezelstrand kan je heerlijk zwemmen, watersporten en bootjes huren.

Corfu Kassiopi
Gezellig straatje Kassiopi - Corfu

Tips en bezienswaardigheden in Kassiopi:

  • De kerk van Panagia Kassiopitissa (gerestaureerd in de 16e eeuw)
  • Antiotis lagune, een lagune van 400.000 m2 dat de thuisbasis is van 96 soorten trekvogels.
  • Het kasteel van Kassiopi bevindt zich net boven het vissersdorpje Kassiopi. Het was een van de drie kastelen uit de Byzantijnse periode die voor de verdediging van het eiland zorgden voor de Venetiaanse periode (1386-1797). Deze kastelen vormden een verdedigingsdriehoek met Gardiki die het zuiden van het eiland verdedigde, Kassiopi in het noordoosten en Angelokastro in het noordwesten. De positie aan de noordoostelijke kust van Corfu, met uitzicht op de Straat van Corfu, die het eiland scheidt van het vasteland, maakte het kasteel een groot strategisch belang. Het kasteel van Kassiopi wordt beschouwd als een van de belangrijkste architectonische overblijfselen op de Ionische eilanden.

Kassiopi met het kasteel
Kassiopi met het kasteel

Vakantie in Kassiopi

Wil je een heerlijke vakantie op prachtig Corfu beleven en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk het aanbod vakanties naar Corfu. Reizen naar Corfu worden tevens aangeboden door Griekse Gids Reizen ook als eilandhopvakantie in combinatie met bijvoorbeeld Parga en Lefkas.

Foto's Kassiopi

Kassiopi Corfu 0089 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi | Corfu | Griekenland 9 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi | Corfu | Griekenland 6 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi Corfu 0093 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi Corfu 0087 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi Corfu 0086 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi Corfu 0097 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi | Corfu | Griekenland 4 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi Corfu 0095 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi Corfu 0091 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi | Corfu | Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi Corfu 0090 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kassiopi»

Video: wandeling door Kassiopi op Corfu.

 


Gemiddelde temperaturen Kassiopi Corfu

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Corfu: Waar ligt Kassiopi?

Waar ligt Corfu
De kaart / landkaart van Kassiopi© De Griekse Gids 2000-2024