Kassiopi (Corfu)

KASSIOPI. Kassiopi is en badplaats, in het noordwesten van het Griekse eiland Corfu. De naam Kassiopi bestaat uit "Kassi" (grens) en "opia" (uitkijkpunt), de ligging ervan zal hiervoor verantwoordelijk zijn: met uitzicht over zee naar Albanië.

Kassiopi is een leuk stadje waar het toerisme de traditionele aspecten niet verloren heeft doen gaan. Het leuke van Kassiopi is dat er meer villa's gebouwd worden dan grote hotels, waardoor de omgeving mooi is gebleven.

Het ligt op 36 km van Corfu stad waarmee het een dagelijkse bootverbinding heeft. Op een van de landtongen bij Kassiopi staat een ruïne van een kasteel uit de 13e eeuw.

Langs de gezellige kade en in het dorp zijn leuke terrasjes en veel winkeltjes. De haven ligt aan een baai, als je aan de westkant van die baai omhoog loopt dan kom je bij de overblijfselen van het Kasteel. Hier ligt ook een bar-restaurant van waaruit het uitzicht over de Ionische zee prachtig is. Beneden aan het kiezelstrand kan je heerlijk zwemmen, watersporten en bootjes huren.

Tips en bezienswaardigheden in Kassiopi:

  • De kerk van Panagia Kassiopitissa (gerestaureerd in de 16e eeuw)
  • Antiotis lagune, een afdekkingen van 400.000 m2 dat de thuisbasis is  van 96 soorten trekvogels.

Video: wandeling door Kassiopi op Corfu.

 

 

Foto's Kassiopi - Kassiopi in beeld

Kassiopi Corfu 0088 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi | Corfu | De Griekse Gids - foto 7 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi | Corfu | De Griekse Gids - foto 9 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi | Corfu | De Griekse Gids - foto 10 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi Corfu 0090 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi Corfu 0095 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi Corfu 0098 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi Corfu 0096 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi | Corfu | De Griekse Gids - foto 8 - Foto van De Griekse Gids koffie in KASSIOPI (Corfu) - Foto van Dirk Verschoore Kassiopi Corfu 0094 - Foto van De Griekse Gids Kassiopi Corfu 0085 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kassiopi»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Gemiddelde temperaturen Corfu

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Corfu: Waar ligt Kassiopi?

Waar ligt Corfu
De kaart / landkaart van Kassiopi


Corfu vakanties

Kontokali Bay Resort

Bekijken

Kontokali Bay Resort
Corfu
Kontokali
SPLASHWORLD Aqualand Resort

Bekijken

SPLASHWORLD Aqualand Resort
Corfu
Agios Ioannis
Spyridoula apartments

Bekijken

Spyridoula apartments
Corfu
Gouvia
Grecotel LUX.ME Daphnila Bay Dassia

Bekijken

Grecotel LUX.ME Daphnila Bay Dassia
Corfu
Dassia
© De Griekse Gids 2000-2020