Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Ypsos


Ypsos - Corfu (Griekenland)

Ypsos. (Ipsos). Het badplaatsje Ypsos, aan de noord- oostkust van Corfu is is tegenwoordig samengevoegd met het dorpje Pirgi, door de sterke toeristische groei van de laatste jaren. De naam Ypsos betekent hoogte, terwijl het dorp helemaal niet hoog ligt. Pirgi betekent uitkijkpost, terwijl het dorp geen uitkijkpost heeft. Deze namen komen uit de tijd dat de Turken probeerden Corfu binnen te vallen. De mensen dachten "als we de dorpen nu zo noemen, durven de Turken hier vast niet aan land te komen" en dat is ook nooit gebeurd!

Met het lange strand van vooral grote kiezels en de vele Engelse pubs en eetgelegenheden met "fish and chips " is het een geliefde badplaats van veel jongeren. Vooral in het hoogseizoen. In het voor en naseizoen is het hier voor gezinnen en ouderen veel aangenamer. Er is een goede busdienst naar Corfu-stad en je kunt mooi wandelen over de paden die zich een weg door de olijvengaarden achter de badplaats banen. In Ipsos zijn veel hotels, restaurants, campings en winkels langs de baai. Je kunt in Ipsos ook watersporten; waterskien, parasailen etc. Er is een leuke boulevard met heel veel restaurantjes en bars. Ook is er een goede camping en het uitgaansleven is top!

In Ypsos is ook een klein haventje. Vanuit Ypsos vertrekken bootjes voor leuke boottochten. Er heerst een gemoedelijke sfeer in het dorpje, de terrasjes hebben een mooi uitzicht op de Albanese en Griekse bergen. De plaatsjes Dassia en Gouvia liggen maar een paar kilometer verwijderd. Het strand van Ipsos is een kiezelstrand. Waterschoenen zijn een aanrader. Door de centrale ligging van Ypsos, is het een goede uitvalsbasis voor het maken van uitstapjes om het mooie eiland te verkennen.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Ypsos - Ypsos in beeld

Ypsos (Ipsos) | Corfu | De Griekse Gids - foto18 - Foto van De Griekse Gids Peponishop in Ipsos (Corfu). - Foto van Dirk Verschoore Het Ypsos strand op Corfu - Foto van De Griekse Gids strand van Ipsos (Corfu). - Foto van Dirk Verschoore vissersboot in de haven van Ipsos (Corfu). - Foto van Dirk Verschoore Ypsos vanaf Pirgi Corfu - Foto van De Griekse Gids Ypsos (Ipsos) | Corfu | De Griekse Gids - foto12 - Foto van De Griekse Gids Ypsos (Ipsos) | Corfu | De Griekse Gids - foto16 - Foto van De Griekse Gids Ypsos (Ipsos) | Corfu | De Griekse Gids - foto1 - Foto van De Griekse Gids poslief in Pirgy (Corfu). - Foto van Dirk Verschoore


meer foto's van Ypsos»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Ypsos
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Corfu: Waar ligt Ypsos?

Uitstapjes / Trips vanaf Ypsos
De kaart / landkaart van Corfu (©De Griekse Gids)

Advertenties