Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Perama - Eiland Corfu

Perama. Perama ligt op het eiland Corfu, ten zuiden van Corfu stad, aan de overkant van de baai bij Kanoni. Het is een dorpje aan de zuidoostkust van Corfu dat wordt omgeven door verschillende stranden. Het is een kleine badplaats die aan een aan een bochtige weg ligt, met uitzicht op Pontikonissi (Muizeneiland) en het vliegveld.

"Perama ligt aan de overkant van de baai bij Kanoni."

Dit groene vakantiedorp heeft veel olijf- en pijnbomen. Het staat bekend om het Achillion, het zomerverblijf van Keizerin Sissi, dat hier niet ver vandaan ligt. De stranden bij Perama en Aeolos zijn zeer geschikt voor kinderen omdat de zeebodem hier geleidelijk afloopt.

De afstand naar Corfu-Stad is ongeveer 8 kilometer. In Perama staan heel veel oude ouzofabrieken. Er zijn hotels en veel tavernes in de haven van Perama en er is een klein veerbootje waarmee je naar de andere kant van de Golf van Geras kunt varen. In het centrum van Perama zijn winkeltjes, supermarkten en barretjes. Langs de kustweg naar het centrum zijn restaurants en tavernes.

Perama
Corfu Perama

Foto's Perama

Pontikonissi vanaf Perama gezien | Corfu | Griekenland 2 - Foto van De Griekse Gids Pontikonissi vanaf Perama gezien | Corfu | Griekenland 1 - Foto van De Griekse Gids Kanoni - Vlacherna - Pontikonissi | Corfu | Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Perama»


Gemiddelde temperaturen Perama Corfu

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Corfu: Waar ligt Perama?

Waar ligt Corfu
De kaart / landkaart van Perama© De Griekse Gids 2000-2024