Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Ammoudi

Ammoudi - Eiland Santorini

Ammoudi Santorini. Ammoudi is een pittoresk dorpje met een klein haventje dat onder Oia op Santorini ligt. Amoudi is te voet bereikbaar via meer dan 200 trappen vanaf het kasteel van Oia, of met de auto vanaf de hoofdweg die Ammoudi met Oia (1,8 km) en de rest van het eiland verbindt. De asfaltweg die Oia met Ammoudi verbindt is pas in 1991 geopend. De gebouwen die je in Ammoudi ziet waren vroeger voornamelijk pakhuizen. Hier kwamen boten uit de hele Middellandse Zee verschillende producten laden. Dit haventje was de belangrijkste haven van Oia in de 19e en 20e eeuw en alle handel van het gebied ging er doorheen.

"Ammoudi is het dorpje onder Oia op Santorini"

De gebouwen die je in Ammoudi ziet, zijn door de aardbeving van 1956 zwaar beschadigd, maar werden daarna weer gerestaureerd. Deze gebouwen zijn nu tavernes en winkels geworden.

Ammoudi
Ammoudi

In Ammoudi bevindt zich een kiezelstrand waar het water snel zeer diep wordt. In de zomermaanden is het hier erg druk, omdat het strand klein is. Als je het pad langs de winkels in zuidelijke richting volgt (250 meter), dan kom je tegenover het eilandje uit waar de kerk van Agios Nikolaos staat. Let wel op, want het pad is vrij gevaarlijk vanwege de mogelijke aardverschuivingen van de rotsen die erboven hangen. Ook hier kun je zwemmen.

Het eilandje dat ook wel Agios Nikolaos Peramataris heet, ligt op 30 meter van de kust. De kerk is hier in een grot gegraven en de naam 'Peramataris' is ontleend aan de smalle doorgang tussen het eilandje en de kust.

Ammoudi Santorini
Ammoudi Santorini

Het natuurlijke haventje in het dorp is eigenlijk een vissershaventje dat door lokale vissers wordt gebruikt. Na de visvangst ontmoeten de vissers elkaar hier om bij te praten en om een lekker hapje of wijntje bij een van de taverna's te nuttigen. Vanuit Ammoudi kunnen bezoekers ook aan boord gaan om boottochten naar Thirasia en Nea Kameni te maken. In het dorpje zijn meerdere traditionele tavernes waar lokale specialiteiten worden geserveerd. Veel bezoekers komen hier ook om de prachtige zonsondergang onder het genot van een lekker hapje te beleven.

Video : Een wandeling door Ammoudi op Santorini

Een wandeling door Ammoudi op Santorini! from De Griekse Gids on Vimeo.

Vakantie op Santorini

Wil je op vakantie naar Santorini en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk het overzicht van vakanties. Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak op Santorini geweest en kennen het eiland goed. Wij kunnen je vakantie op Santorini ook in combinatie met eilandhoppen regelen, zoals de combinatie Santorini, Paros, Naxos en Mykonos.

Foto's Ammoudi

Ammoudi Santorini Cycladen - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Ammoudi Santorini Cycladen - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Ammoudi Santorini Cycladen foto 6 - Foto van De Griekse Gids Ammoudi Santorini Cycladen foto 7 - Foto van De Griekse Gids Ammoudi Santorini Cycladen foto 9 - Foto van De Griekse Gids Trappen naar Ammoudi vanaf Oia Santorini | Cycladen Griekenland | Foto 1086 - Foto van De Griekse Gids Ammoudi Santorini Cycladen - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Ammoudi Santorini Cycladen foto 5 - Foto van De Griekse Gids Ammoudi en Oia Santorini | Cycladen Griekenland 39 - Foto van De Griekse Gids Ammoudi Santorini Cycladen foto 8 - Foto van De Griekse Gids Trappen naar Ammoudi Oia Santorini | Cycladen Griekenland | Foto 1087 - Foto van De Griekse Gids Ammoudi en Oia Santorini | Cycladen Griekenland 38 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Ammoudi»

Ammoudi Oia Santorini
Ammoudi onder Oia op Santorini


Gemiddelde temperaturen Ammoudi Santorini

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Santorini: Waar ligt Ammoudi?

Waar ligt Santorini
De kaart / landkaart van Ammoudi© De Griekse Gids 2000-2024