Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Kamari


Kamari - Santorini (Griekenland)

Kamari. Kamari ligt ten oosten van de hoofdstad van Santorini, Fira en is de drukste badplaats van het eiland. Men noemt het ook wel eens het "zwarte strand", omdat de kiezels van het strand zwart/grijs zijn. Heel veel toeristen die ’s avonds van de zonsondergang in Fira, Imerovigli en Firostefani genieten, komen overdag hier naartoe om lekker een hapje te eten, heerlijk te zwemmen en om van de zee te genieten. In Kamari, dat op ongeveer 10 kilometer van de hoofdstad ligt, bevindt zich namelijk één van de mooiste stranden van Santorini.

Kamari, dat pal naast en ten noorden van de berg Mesa Vouno ligt, heeft een lang zwartgrijs zand- kiezelstrand dat tot het plaatsje Monolithos reikt (5 kilometer). Langs de kust bevinden zich allerlei restaurants, tavernes, gyros-tentjes, bars, cafés en discotheken. Het is een erg gezellig dorp met een gemoedelijke sfeer.

Verder zijn er winkels, souvenirwinkels, bakkers, apothekers etc. Omdat het hier vaak waait, is dit gebied ideaal voor windsurfers. Vanaf Kamari worden er bootexcursies georganiseerd richting het eilandje Anafi dat hier tegenover ligt. Voor een verblijf zijn hier alle mogelijkheden voorhanden, van luxe hotels tot goedkope kamers en van appartementen tot campings.

Bij Kamari bevinden zich op de berg Mesa Vouno de ruïnes van het Oude Thira (op 400 meter hoogte). Wanneer je goed ter been bent dan kun je naar boven wandelen, de ruïnes bezichtigen en mooie foto’s van het hele eiland maken. Er gaat ook een toeristen bus naar boven.

Een andere bezienswaardigheid in Kamari is de Kerk van de Heilige Moeder Episkopi uit de 11e eeuw. In de periode 1 tot en met 15 augustus zijn er diverse volksfeesten ter ere van de Heilige Maria. Op 24 september wordt het feest ter ere van de Heilige Moeder Mirtidiotissa gehouden.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Kamari - Kamari in beeld

Kamari Santorini (Thira) - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Kamari Santorini | Cycladen Griekenland | De Griekse Gids foto 15 - Foto van De Griekse Gids Kamari Santorini (Thira) - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Kamari Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0089 - Foto van De Griekse Gids Kamari Santorini | Cycladen Griekenland | De Griekse Gids foto 27 - Foto van De Griekse Gids Kamari Santorini | Cycladen Griekenland | De Griekse Gids foto 26 - Foto van De Griekse Gids Santorini 2007 - Foto van brandweerman Kamari Santorini | Cycladen Griekenland | De Griekse Gids foto 28 - Foto van De Griekse Gids Kamari Santorini | Cycladen Griekenland | De Griekse Gids foto 19 - Foto van De Griekse Gids Kerk bij Kamari Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 82 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kamari»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Kamari
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Santorini: Waar ligt Kamari?

Uitstapjes / Trips vanaf Kamari
De kaart / landkaart van Santorini (©De Griekse Gids)

Advertenties


Uitstapjes vanaf Kamari Santorini

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Santorini en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Santorini.

Landkaart Santorini - Plattegrond Santorini - Map of SantoriniEiland Santorini Santorini Fira - Info over Fira Akrotiri Santorini, de stranden Red Beach en White Beach, Faros de Vuurtoren in het zuiden van Santorini Imerovigli op Santorini Firostefani Santorini Het dorp Oia op Santorini Het dorp Megalochori op het eiland Santorini Perivolos Perissa Santorini Finikia Athinios Emporio Kefalonia Oud Thira
Uitstapjes vanaf Oia - Klik op de kaart van Santorini (©De Griekse Gids)