Kamari (Santorini)

Kamari. Kamari ligt ten oosten van de hoofdstad van Santorini, Fira en is de drukste badplaats van het eiland. Men noemt het ook wel eens het "zwarte strand", omdat de kiezels van het strand zwart/grijs zijn. Heel veel toeristen die ’s avonds van de zonsondergang in Fira, Imerovigli en Firostefani genieten, komen overdag hier naartoe om lekker een hapje te eten, heerlijk te zwemmen en om van de zee te genieten. In Kamari, dat op ongeveer 10 kilometer van de hoofdstad ligt, bevindt zich namelijk één van de mooiste stranden van Santorini.

Kamari, dat pal naast en ten noorden van de berg Mesa Vouno ligt, heeft een lang zwartgrijs zand- kiezelstrand dat tot het plaatsje Monolithos reikt (5 kilometer). Langs de kust bevinden zich allerlei restaurants, tavernes, gyros-tentjes, bars, cafés en discotheken. Het is een erg gezellig dorp met een gemoedelijke sfeer.

Verder zijn er winkels, souvenirwinkels, bakkers, apothekers etc. Omdat het hier vaak waait, is dit gebied ideaal voor windsurfers. Vanaf Kamari worden er bootexcursies georganiseerd richting het eilandje Anafi dat hier tegenover ligt. Voor een verblijf zijn hier alle mogelijkheden voorhanden, van luxe hotels tot goedkope kamers en van appartementen tot campings.

Bij Kamari bevinden zich op de berg Mesa Vouno de ruïnes van het Oude Thira (op 400 meter hoogte). Wanneer je goed ter been bent dan kun je naar boven wandelen, de ruïnes bezichtigen en mooie foto’s van het hele eiland maken. Er gaat ook een toeristen bus naar boven.

Een andere bezienswaardigheid in Kamari is de Kerk van de Heilige Moeder Episkopi uit de 11e eeuw. In de periode 1 tot en met 15 augustus zijn er diverse volksfeesten ter ere van de Heilige Maria. Op 24 september wordt het feest ter ere van de Heilige Moeder Mirtidiotissa gehouden.

Foto's Kamari - Kamari in beeld

Kamari Santorini | Cycladen Griekenland | De Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Gids Kamari Santorini (Thira) - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Sunrise - Foto van Floydian Kamari Santorini (Thira) - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Kamari Santorini (Thira) - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Kamari Santorini | Cycladen Griekenland | De Griekse Gids foto 12 - Foto van De Griekse Gids Kamari Santorini (Thira) - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Kamari Santorini (Thira) - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Kamari Santorini (Thira) - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Kamari Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0095 - Foto van De Griekse Gids Kamari Santorini (Thira) - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Kamari Santorini | Cycladen Griekenland | De Griekse Gids foto 28 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kamari»


Kreta vakantie Griekse Gids Reizen Corfu vakantie Eliza was here Griekenland Chalkidiki vakantie Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Santorini

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Santorini: Waar ligt Kamari?

Waar ligt Santorini
De kaart / landkaart van Kamari


Santorini vakanties

Costa Grand Resort & Spa

Bekijken

Costa Grand Resort & Spa
Santorini
Kamari
Cavo Bianco

Bekijken

Cavo Bianco
Santorini
Kamari
Vista Mare Suites

Bekijken

Vista Mare Suites
Santorini
Imerovigli
Monolithia Traditional Houses

Bekijken

Monolithia Traditional Houses
Santorini
Monolithos
© De Griekse Gids 2000-2020