Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Finikia

Finikia - Eiland Santorini

Finikia Santorini. Finikia is een rustig, pittoresk dorpje in het noorden van het eiland Santorini, tussen de hoofdstad Fira (9 kilometer) en het pittoreske Oia (2 kilometer). In tegenstelling tot Oia, Fira, Firostefani en Imerovigli, heeft Finikia geen uitzicht op de krater.

Toch is het een gezellig dorp dat wel de sfeer en de stijl heeft van de laatstgenoemde plaatsen. Witte, zalmkleurige en oker gekleurde huizen, kerken en daarnaast grothuizen die in de rotsen zijn gegraven, maken dit traditionele dorp speciaal.

“Finikia, in de schaduw van Oia op Santorini„

In Finikia bevindt zich de kerk van de Heilige Moeder Maroulinani. Ter ere hiervan is er elk jaar op 2 februari een processie. Een andere beroemde kerk is de Agia Matrona, die in een rots is gegraven, ter ere hiervan is er in oktober een groot volksfeest in het dorp.

Finikia bij oia op Santorini
Finikia bij Oia op Santorini

In Finikia, dat veel smalle steegjes heeft, zijn een aantal gezellige taverna’s en er zijn kamers te huur. Dit dorp, waar tegenwoordig veel artistieke mensen wonen, was vroeger een boerendorp. De landbouwers uit de streek werkten vooral in wijngaarden ten noorden en ten oosten van Finikia. Dichtbijzijnde stranden zijn de stranden bij Oia en Baxedes in het noorden, maar ook de stranden bij Koloumbo en Pori in het westen van het eiland.

Op vakantie naar Santorini

Wil je op vakantie naar Santorini en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk het uitgebreide vakantie overzicht naar Santorini. Boek je reis bij Griekse Gids Reizen, wij zijn vaak op Santorini geweest en kennen het eiland goed. Wij kunnen je vakantie ook in combinatie met eilandhoppen organiseren zoals de vakantie Santorini, Paros, Naxos en Mykonos.

Foto's Finikia

Finikia Santorini (Thira) - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Finikia Santorini (Thira) - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Finikia Santorini (Thira) - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Finikia»


Gemiddelde temperaturen Finikia Santorini

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Santorini: Waar ligt Finikia?

Waar ligt Santorini
De kaart / landkaart van Finikia© De Griekse Gids 2000-2023